hits

Ørkenrotter bestilt :D


Jeg begynte å bli litt stresset i går.. Jeg hadde vært på tre ulike dyrebutikker dagen før og ingen hadde noen ørkenrotter, og hadde heller ikke planlagt å få det inn i nærmeste framtid. Så i går skulle jeg på de to dyrebutikkene på fastlandet. Den første jeg gikk til var nedlagt, og jeg begynte å tenke at jeg aldri kom til å få meg ørkenrotter, og det kom til å bli skikkelig trist fordi jeg hadde så masse ting til dem hjemme som jeg kom til å måtte se på hver dag... Så gikk jeg til den andre butikken.. hvor de heller ikke hadde ørkenrotter! Men heldigvis brukte de å bestille dyr fra Sverige, så om to uker får jeg ørkenrotter! :D To små søte jenteørkenrotter som skal være i ulike farger, så jeg kan se hvem som er hvem. Blir kjempegøy! Blir slitsomt å vente i hele to uker, men må se positivt på det, og det er jo at det jeg har bestilt på nett kommer til å komme før ørkenrottene. Har bestilt 3 ulike hus + noe snacks og burvask.

Så når jeg kom hjem fra dyrebutikken fant jeg ut at jeg nesten måtte skrive noe på facebook om dette, så jeg skrev: Om to uker blir jeg mamma til 2 jenter. Og da mamma så det skrev hun på sin facebook at hun skulle bli bestemor til to jenter, og vi fikk skikkelig mange kommentarer. Selv etter at vi hadde skrevet at det var ørkenrotter det var snakk om trodde fremdeles folk at det var snakk om babyer. De hadde tydligvis ikke hatt tid til å lese kommentarene :P Skikkelig gøy iallefall! Så nå tror sikkert mange at jeg er gravid med tvillinger :P18 kommentarer

Carina

27.08.2011 kl.14:26

ørkenrotte....

Martine

27.08.2011 kl.14:32

ørkenrotter er så søte:)

jeg har tre chinchillaer, alle er gråe men jeg ser forskjell på ansiktene deres:P

Stine Stokke

27.08.2011 kl.14:36

Hahaha, Grattis :D hadde 2 rotter før, Vanilje og Ronja <3

Hildur

27.08.2011 kl.14:59

Carina: Ok....?

Hildur

27.08.2011 kl.15:00

Martine: Ja de er skikkelig søte :D Chinchillaer også :D Kult at du ser forskjell på dem da :D

Hildur

27.08.2011 kl.15:01

Stine Stokke: Hehe. Rotter er kule :D Jeg vurderer faktisk å kalle den ene for Ronja.. ettersom de er svenske.. Mn får se. Kanskje kommer jeg på noe som passer bedre :)
Åååh, ville holdt meg unna de som bestiller fra Sverige...!!! Dyr som blir importert til dyrebtuikker fra Sverige kommer oftest fra "Imazoo", som er rett og slett masseoppdrett av smågnagere. Det blir ikke tatt hensyn til ordentlig burplass, avl, håndtering etc. De blir bare parret og parret uten hensyn til noe, og shippet til dyrebutikker i Norge. Dyrene er ofte syke og aggressive. Jeg har to rotter som kom fra Imazoo (Sverige), og gudene vet hvor mange antibiotika-kurer jeg har hatt på dem pga. kroniske luftveisplager. Ta heller kontakt med det norske gnagerforbundet (google it), og ALDRI kjøp dyr i dyrebutikk som "kommer fra Sverige" - ofte sier de ansatte at de ikke vet hvor i Sverige eller at det er fra oppdrettere i Sverige, og dette er ren skjær løgn. Kommenter på min blogg om du lurer på noe mer ang. Imazoo.

Kaja

27.08.2011 kl.15:06

Haha, kult. Ørkenrotter er ikke lette å få tak i fra butikker, men privat er det lett å skaffe dem. Jeg har fire stykker selv, fire jenter i to forksjellige bur. De er kjempevennlige dyr, blir tamme og lette å stelle om man gir dem litt tid hver dag^^ Anbefaler deg Oxbow fòr, "for hamsters and gerbils". Jeg brukte vanlig fòr fra overalt i starten, men det er ymse med kvalitet, dermed hadde jeg underærnerte rotter, som ga utfall i epilepsi hos den ene. Dermed fòrer jeg kun med Oxbow og hamster nature. Siden har de holdt seg godt, men hun vokste aldri av seg epilepsien desverre.

Men hun lever med det, men vil nok få et kortere liv.

Mine fire, heter Lena, Torja, Liss og Tira. Og er i fargene blå-grå, gråhvit, svart og brun/bech.

Torja som er blå-grå farget har også røde øyne. Jeg er stolt av dem. Kos deg med ørkenrottene dine, de er koslige dyr. Håper du får litt nytte av fòr-tipset. (Kan hende du vet mer om dem enn meg for den saks skyld).

:-)

Stine og Veronica

27.08.2011 kl.15:13

Det er ikke så lurt å kjøpe dyr fra dyrebutikk. Spesielt ikke om dyrene blir/er importert fra Sverige. Det finnes jo oppdrettere i Norge som det er mye tryggere å kjøpe av. Da får du mer informasjon og du kan være helt sikker på at det ikke er noe sykdom i genene osv. Men det er ditt valg. Bare et tips. :)

Hildur

27.08.2011 kl.22:51

Dragejenta: Oj det hørtes jo slettes ikke bra ut... Men de er jo allerede på vei så er vel ikke så mye jeg kan gjøre.

Hildur

27.08.2011 kl.22:53

kajasvesleblogg: Oh kjekkt å vite. Det skal jeg få tak i. Jeg vet ikke så masse om dem. Har lest en del om dem, men har aldri hatt dem som kjæledyr før. Høres kjempekult ut iallefall.

Hildur

27.08.2011 kl.22:57

Stine og Veronica: Takk for tipset. Er ganske litt for sent nå ettersom de er allerede bestilt, men da er jeg iallefall obs på at det kan være problemer. Skal spørre dem på dyrebutikken litt mer om dette.

Kaja

28.08.2011 kl.19:08

Jeg bestiller Oxbow og hamster nature fra petworld, nettbutikk.

Det er grei pris, dyrere enn butikkfòr, men god kvalitet. Kan man ikke unne dyrene sine såpass fortjener man dem ikke. Dessuten har man lenge av disse småsekkene/posene.

Pass på hvis du bestiller, at det er til "Gerbils", eller "hamsters and gerbils".

Feil fòr, stress eller dårlige forhold kan gi epilepsi til ørkenrotter, de er veldig følsomme dyr. Jeg er veldig nøye med rett fòr, at det er rolig rundt dem, ommøblere titt og ofte i buret, (ørkenrotter er glad i det), og slike ting. Da har de det bra, og blir lettere å stelle med. De er ikke så morsomme i starten, de er så raske og urolige før de blir tamme. Men med tålmodighet kommer de oppi hånden av seg selv, og fra da har man tamme rotter :-)

Tipser deg til å være nøye med slike ting, da jeg ikke tok det hundre prosent på alvor resulterte det i at en av dem faktisk fikk epilepsi, og det er veldig leit å se henne når hun har anfall, hun er litt hjerneskadet pga av det. Men lever godt og jeg håper hun får leve noen år.

Masse lykke til, håper ikke "rådingen" min tar helt av.. ;)

Hildur

29.08.2011 kl.11:09

kajasvesleblogg: Hehe! Takk for tipsene :) Hun i dyrebutikken var å hentet mat for rotter til meg da jeg spurte etter hvilken mat ørkenrottene kunne spise.. Tror ikke det blir rett da så får finne noe som er til gerbils :) Vil ikke at de skal ende opp med epilepsi liksom!

Kaja

29.08.2011 kl.21:09

Nei det er overhodet ikke hyggelig. Torja stivner av og til og får rykninger. Da har hun små anfall, og det er uhyggelig. Hun har hatt noen litt mer alvorlige anfall, og ble litt rar etter det. Så det har gått på hjernen hennes, og det er leit. Men se bort fra at hun er litt mindre smart, litt overnervøs, og har litt ukontrollerte bevegelser av og til, har hun det godt. Men kunne jeg hatt det ugjort, ville jeg såklart ønsket at hun levde et normalt liv. Så er blitt nøye med å tipse folk til å være forsiktige. Er desverre slik at folk vet for lite om dyr de skaffer seg. (det var jo det som var min tabbe) Og det er det kun dyrene som får igjen for. Kjempegodt å høre at du har lest og forberedt deg :-)

Hildur

31.08.2011 kl.18:13

kajasvesleblogg: Stakkars dyr.. Men var jo ikke noe du gjorde me vilje.. Og på for eksempel mattilsynet sine sider står det ingenting om at man må være veldig nøye med at man gir dem gerbil-mat..

Kaja

01.09.2011 kl.00:58

Nei, denne informasjonen fant jeg ikke før jeg satte meg ned og leste bøker, og fant flere nettsider via google- kvasir osv. Man må huske å skille mellom rotter og - ørkenrotter. De er helt forskjellige :)

Hildur

01.09.2011 kl.20:00

kajasvesleblogg: Jepp.. Jeg har bynt å kalle dem gerbiler isteden ettersom folk faktisk ikke fatter at det ikke er rotter... Folk er dum :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com