hits

Streiking mot lekser.


155 000 elever skal streike mot lekser mellom den 26. og den 30. Grunnen til dette er at lekser visnok lager et klasseskille mellom elevene og at det tar ifra dem fritiden, pluss at de ikke lærer noe av lekser. Men dette er jo bare tull! Nå finnes det leksehjelp og de som sliter med lærevansker får også hjelp. Og de fleste ungene lærer kjempemasse av lekser. Jeg gjorde iallefall det. Og vis man har fjernet leksen, da måtte man jo på et vis ha kompensert for dette, og da altså i flere skoletimer.. Så får ungene noe ekstra fritid av å kutte ut leksene? Nopp... Dessuten er det jo ikke som at lekser tar så veldig lang tid, vis man da ikke har lærevansker, og da får man jo spesial behandling og som sagt.. hjelp. De fleste foreldre klarer jo også å hjelpe til med leksene.

Det er Rød Ungdom som står for dette. Og ettersom unger flest hater lekser og er relativt late, vil  selvfølgelig mange streike mot dette. Men hva vet da unger egentlig?

Lekser er der for en grunn, og selv om det kan være kjedelig og ta litt tid er det viktig. Dessuten er jo skolen en forberedelse på livet. Når man kommer høyere opp i utdanningen må man jo bruke sin egen fritid til å sette seg inn i ting. På universitetet er det jo nærmest umulig å få en god karakter bare ved å møte opp på forelesningene. Og det livet inneholder jo at man må forberede seg på arbeidsdagen og lære nye ting etter hvert, uansett om man blir lærer, snekker eller brannmann. Så jeg synes det er veldig viktig med lekser.. Selv om det er kjedelig...

Link til artikkel.


(Bilde funnet: simplehomeschool.net)

Ukens konkurransevinner: Veronica!6 kommentarer

Erto

23.09.2011 kl.15:38

Personlig er jeg for litt lenger skoledag hver dag, og ingen lekser på barneskolen ihvertfall. Det er ikke alltid like enkelt som mor å faktisk skjønne hva leksa går ut på når poden trenger hjelp. Mye har forandret seg siden jeg gikk på skolen. Det er selvsagt mange delte meninger om dette, men barns lekser, tar også "fritiden" til foreldrene. Det er ikke bare barna som har lekser, men foreldrene også på en måte. Og i dagens samfunn har foreldre nok tidsklemmer å stri med.

Youknow

23.09.2011 kl.15:44

Bra skrevet og bra blogg ! <3 Kommenter tilbake? ;*

Kaja

23.09.2011 kl.15:56

Kjempebra skrevet. Jeg selv syns det er bra med lekser, det er en forberedelse på framtiden. Men når man går på skolen tenker man ikke på det, og grunnen til det er jo fordi at man vet ikke hvor viktig det er, man vet ikke hvor mye man får å holde orden på i livet da man plutselig skal ta vare på seg selv. Jeg er glad for at vi hadde lekser, og at dette var såpass strengt om det ikke bel gjort, vi lærte mye av det å måtte gjøre det.

Men ja, det er kansje litt mye av det. Jeg bor hos familien til kjæresten akkurat nå, og hans lillebror på 10 år, ser jeg har mye lekser om dagene. Lekser skal de ha mener jeg, men det må ikke bli for mye av dem heller.

Natalieej

23.09.2011 kl.16:26

kjempefint headerbilde...

Hildur

23.09.2011 kl.17:32

Erto: Jeg mener jo egentlig at når man får barn så burde man klare å sette seg inn i det de lærer på skolen.. Iallfall på barneskolen. Når man får barn vet man jo at det kommer med et ganske stort ansvar og at man må bruke mye av fritiden på dem. Men litt lengre skoledag kunna man kanskje hatt, men å kutte ut lekser helt tror jeg ikke er bra.

Hildur

23.09.2011 kl.17:33

Natalieej: Takk :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com