Slutt på tyrefekting i Barcelona!


Vedtaket trer ikke i kraft før første januar, men de har allerede hatt den siste corridaen. De som er forkjempere for tyrefekting (brenn i h...), nekter likevel å godta forbudet. De har sikkert ikke noen andre egenskaper, enn dem de bruker for å plage uskyldige dyr, så det er jo forståelig. De vil iallefall ta det opp til Spanias høyesterett før de gir seg. Men mest sannsynlig kommer ikke forbudet til å forsvinne da det også er ulovlig med tyrefekting på Kanariøyene, noe som tredde i kraft i 91.

Ble iallefall skikkelig glad da jeg leste det! Tyrefekting er helt forferdelig. For de som ikke har fått det med seg så er det om å gjøre å unngå å bli drept av oksen, samtidig som man skal stikke sverd inni den. Men det er ikke som at den dør med en gang. De plasserer dem på plasser så oksen kan leve videre nye lengre, så de underholde folk med å stikke mer sverd inni det stakkars dyret. Og hvem vet hva de har gjort med oksen før "underholdningen". Tipper at de er slem med den for å gjøre den mer sinne. Åh blir så sint på folk! Vi burde vite bedre!

Jeg blir seriøst glad hver gang jeg hører om en tyrefekter som har blitt drept! (Selv om jeg forstår at vold og mord aldri er greit). 


 

Bilde og artikkel finner du her!

#tyrefekting #dyr #okse #barcelona #dyreplageri8 kommentarer

Trine Jensen

07.10.2011 kl.08:32

Det mange ikke vet er at okser som er godt håndtert er kjempe snille dyr. Selv har jeg opplevd okser som snillere enn melkekuer, og det sier sitt. Før tyrefektinga blir stemmebåndene til dyra kutta av, så tilskuerene ikke skal høre dødshylene, det er god nok grunn for dyret å forsvare seg; for det er kun det den gjør.. Hvem ville vel ikke forsvart seg når noen skal stikke noe igjennom kroppen sin?

Hildur

07.10.2011 kl.17:54

Trine Jensen: Ja ikke sant! Helt enig med deg! Jeg har ikke hatt noen kontakt med okser egentlig, men jeg vet de er snille vis de har blitt håndtert bra :) Viste faktisk ikke at de kuttet over stemmebåndene til dem! Det er jo grusomt!

tommy

11.10.2011 kl.21:01

ja, det er ille.. Det er jo ikke noen som vil høre oksens dødshyl mens den pines.. At mennesker kan være så onde skjønner jeg virkelig ikke..

Trine Jensen

13.10.2011 kl.13:56

kommentaren over skrev jeg, men var på en data jeg ikke pleier å bruke :P haha

Hildur

15.10.2011 kl.15:20

Trine Jensen: hehe ok :) Ja det er utrolig! Men ser man på all dritten som skjer rundt i verden, så begynner man nesten å tro at mennesker egentlig er onde.. Men samtidig er det mye enklere å legge merke til alt det onde som skjer enn alt det gode :) Vurderer å komme med ''ukas gladnyhet'' bare for å prøve å balansere ut alt det negative jeg skriver om..

Trine Jensen

15.10.2011 kl.20:23

Det var en god ide!! Kan jeg og gjøre noe sånt? Kan skrive du har kommet med ideen.

Hildur

15.10.2011 kl.20:31

Trine Jensen: Hehe, ja selvføglelig!

Trine Jensen

15.10.2011 kl.20:46

yay :D <3

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits