Watoto Childrens Choir


Jeg var på konsert på søndag i ishavskatedralen, med Watoto Childrens choir. Det var et kor bestående av barn fra Uganda som var foreldreløse, de fleste pga hiv og aids. De hadde fått en ny sjanse i livet pga Watoto, som reddet dem og ga dem en ny familie og en mor. Barna som blir reddet av Watoto får et hjem, hvor det bor 8 barn og en mor, mat og klær og en utdannelse. Dette synes jeg er en veldig bra organisasjon, for man kan ikke bare gi dem et par brød og en skjorte og tro at det gjør noen stor forandring, men det å gi dem en trygg oppvekst, så de kan leve som barn og ikke bekymre seg for om de klarer å finne mat, og å gi dem en utdanning gjør at de kan gjøre noe for sitt land igjen. Få seg en jobb, og kanskje nå så langt at de lager nye arbeidsplasser for flere.

De var iallefall kjempeflinke! De sang veldig bra og danset fantastisk. Jeg dro dit mest for å støtte saken, og forventet ikke å bli så påvirket av det jeg fikk se. De hadde vært gjennom så masse, men likevel var de fulle av livsglede. Fikk en merkelig trang til å reise til Uganda og hjelpe til på et vis, selv om jeg raskt la i fra meg den tanken ettersom jeg har studie, ørkenrotter, og egentlig...va kunne vel jeg ha hjulpet dem med? Jeg kan ikke snekre, jeg er ikke lærer eller lege osv.. Jeg dro dit også litt fordi ene broren min er sammen med ei fra Uganda, så det å støtte barn fra Uganda føler jeg er veldig viktig. Dessuten var jeg nysgjerrig på musikken deres. Jeg så for meg at det skulle være veldig masse rytme og glede og det var det absolutt!

Men jeg skal iallefall donere en liten sum til dem, så jeg har hjulpet litt. Og når jeg begynner å jobbe vil jeg helt sikkert bli fadder til et barn der nede, det koster jo bare 250 kr i måneden.

Man kan støtte dem ved å gi dem et enkeltbeløp eller ved å gi dem en viss sum i måneden. Det var forskjellige ting man kunne gi pengene til. Man kunne velge mellom å fjernadoptere et barn, et barn med spesielle behov eller i gi penger til mødrene i landsbyene, lærerne, kvinner i vanskelige situasjoner (så de får medisin, mikrolån osv), tilbudet de har for babyer som har blitt forlatt, eller gi pengene til watoto sånn at de barna som enda ikke har faddere får det de trenger. Vis man eier en bedrift og vil gi noe til watoto kan man også ha fadderskapet for en hel familie.

Den norske nettsiden til Watoto finner du her, vis du vil ha mer informasjon eller vil gi en gave.


(bildet tilhører watoto sin hjemmeside)

Husk at hver miste beløp hjelper de som ikke har noen ting!2 kommentarer

camilovestvdandspn

11.10.2011 kl.17:49

Jeg har ikke nok penger til og gi noe.. Selv om jeg vil.

Hildur

11.10.2011 kl.18:25

camilovestvdandspn: Du kan bidra på andre måter da :) Prøv å gjøre folk oppmerksom på hva som skjer i verden og hvordan de kan hjelpe :) Meld deg som bøssebærer til diverse organisasjoner osv!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits