hits

Luftetur 17.10.11


Ok, jeg er nok et rotehue uten like! Tok masse bilder og videoer av ørkenrottene for sånn 3-4 dager siden som jeg skulle legge ut, men har selvfølgelig glemt det. Ops!

 

Jeg la merke til at ørkenrottene knagde på gitteret i buret, og fant derfor ut at de måtte få ut en tur. Denne gangen sprang de faktisk opp armene mine med en gang og jeg fant ut at jeg kunne bare bære dem sånn til badet. Noe som gikk fint selv om de virket litt nervøse. I begynnelsen når de var på badet lot jeg dem være litt alene mens jeg fikset opp buret deres. Jeg gikk å sjekket sånn hvert 3 minutt eller noe i tilfelle de klarte å finne på noe tull. Buret ser mer eller mindre ut som det gjorde før, men de har fått byttet ut sponet osv og papplatene iallefall. Jeg har også funnet en metode for å få dem til å gnage på pinner, og det er å enten gi dem veldig korte tynne pinner som de kan holde i hendene sine, eller så deler man en litt tykkere kvist som en blekksprut, og stikker den inn i buret og setter den fast. Den siste metode prøvde jeg den 17. så derfor det ligger en gigantisk pinne oppå buret. Etter at jeg var ferdig med buret tok jeg med meg en pensumbok og gikk på badet.

 

De liker tydeligvis å springe på badet, og en stor favoritt i tingene som er der er haugen med håndduker jeg bruker å legge i dusjen. Tanken bak dem var i begynnelsen at det var litt bløtt i dusjen og jeg ville ikke at ørkenrottene skulle bli bløte, men de gravde seg på et vis under dem og lagde små ganger. Gobi var spesielt glad i det. Hun forsvant ned i et hjørne og kom opp igjen litt forskjellige plasser, for så å springe bort til det samme hjørnet hun startet i. De ble faktisk ikke våte av det må jeg legge til. Ville ikke latt dem gjøre det vis det muligens hadde vært skummelt for dem.  Jeg la også et pledd i en haug på gulvet etter hvert og den elsket de også å springe inni å prøve å finne en vei ut. Jeg holdt selvfølgelig øye med dem i tilfelle de plutselig ikke fant veien ut. En skummel ting som skjedde var at Gobi plutselig stakk hode ut av skittentøyskurven min. Den har noen hull i seg, som jeg trodde ørkenrottene ikke kom seg opp til, men så feil hadde jeg. Kantene rundt hullene kan være litt kvasse så jeg satt opp skittentøyskurven etter at hun hadde kommet seg ut. Ble ikke mye lesing på meg, da jeg fant ut det hadde vært søtt med et bilde av dem sittende på boken min. Men det var ikke så enkelt så til slutt måtte jeg ty til havregryn. Fikk da noen søte bilder:

  

Her er en video. Ikke så veldig spennende, men dere kan iallefall se hvor søte de er!

video:mov00042blogg5 kommentarer

21.10.2011 kl.18:34

Så søte! : ) jeg har en hamster, og pleier også å ha masse pinner i buret til den :)

camilovestvdandspn

21.10.2011 kl.19:09

Så søte de er:)

Hva heter de?

Hildur

22.10.2011 kl.15:03

camilovestvdandspn: Ronja, den mørke og Gobi, den lyse :D

06.11.2011 kl.11:28

aaaw ^^ såå fine! Har 2 rotter her selv,men det er hetterotter da. Har hatt ørkenrotte også,artige skapninger :-))

Hildur

06.11.2011 kl.22:25

Anonym: De er veldig morsomme.. Livner iallefall leiligheten min ;) Bor alene så blir fort litt for stille ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com