Bli mer miljøvennlig


Miljøet er viktig å tenke på ettersom vi er så mange mennesker her i verden og vis vi lever sånn som vi gjør nå kommer ikke framtiden til å bli så veldig bra. Vis miljøet blir bedre eller i alle fall holdt med like er det jo også bra for dyrene.

Jeg må også legge til at det føles veldig bra og vite at man i alle fall prøver å bidra på en positiv måte.

-          Sorter søppelet. De fleste plasser i Norge har forskjellig poser hvor forskjellig avfall skal i, og det tar ikke lang tid å sette seg inn i dette systemet. Og det tar heller ikke så stor plass. Og det gjør faktisk en forskjell! Brenn i alle fall ikke søppelen din i et stort bål i hagen, som er veldig populært der jeg kommer fra..

-          Pant flasker og kast glass i glasscontainere. Dette gjør at vi kan bruke disse ressursene på nytt igjen, istedenfor å måtte tømme jorda for enda mer.

-          Bruk vanlige bæreposer fra butikken på nytt igjen. Det er ikke bare gamle damer som har med seg poser til butikken. Eventuelt ta med deg en sekk på butikken vis du vet du ikke skal kjøpe så veldig mye. Tro meg når jeg sier at jeg samlet opp veldig mange poser når jeg ikke gjorde det.. Snakker mange bæreposer med bæreposer.

-          Alltid kast søppel i søppelkasser. Det er bare latskap som gjør at man kaster søppel ut i naturen og langs veien. Og det ser jo heller ikke så veldig fint ut!

-          Tenn opp i ovnen istedenfor å bruke strøm, det skal visstnok være det som er mest miljøvennlige valget.

-          Når du skal kjøpe deg bil, tenk på at den skal ha minst mulig utslipp. Miljøvennlige biler er ikke lengre teite.

-          Gi bort ting du ikke vil ha. Selv om du ikke vil ha en gammel bok er det sikkert mange som vil ha den, så gi den bort til bruktbutikker, venner, eller legg den ut på finn. Kanskje kan du tjene noe på den også liksom.

-          Bruk produkter som er merket som miljøvennlig. For eksempel vaskemiddel, maling, lyspærer, batteri osv. De er like bra som andre mindre vennlige og koster som oftest ikke så mye mer. Oppladbare batterier uten kadmium er et godt valg.

-          Lever inn elektriske ting når de er ødelagte, istedenfor å kaste dem i vanlig søppel. Dette gjelder også lyspærer, batterier osv.

-          Ikke kjøp inn mer mat enn det du trenger. Å kaste mat er å kaste bort ressurser og penger.

-          Når du skal skrive ut noe fra dataen, skriv ut på begge sidene vis det er mulig.

-          Vis du har hus kan du isolere det sånn at du bruker minst mulig strøm (eller ved) til å varme opp huset. Du trenger også ikke å ha på like masse varme over alt.

-          Skru av lys i rom du ikke bruker og når du legger deg.

-          Reis miljøvennlig. Bruk tog, buss og sykkel der det er mulig (vi i Tromsø har jo ikke tog for eksempel og må ta fly). En flyreise forurenser 30 ganger mer enn en togreise.

-          Si nei takk til reklame. Disse lappene man setter på postkassen er lette å få tak i og koster ikke mye. Jeg fikk dem gratis av Posten.no da jeg byttet adresse.

-          Spar vann. Ta kortere dusjer (det er uansett bedre for huden din), og spar heller opp klær så du ikke vasker klær like ofte. De fleste har nok klær i skapet sitt til å kunne vente til de har en hel maskin med klær. Det sparer også strøm og penger så hvorfor ikke liksom?

-          Mange gamle ting kan man også bruke på nytt igjen. Et syltetøyglass er en grei måte å oppbevare ting på. Og hvor kult er det ikke å lage kort av papp fra diverse esker det har vært frokostblanding i?

-          Kjøp refil-poser. Du sparer penger samt miljøet.

-          Kjøp heller et dyrt plagg enn 10 billige. Dyre plagg bruker som oftest å holde lenge enn de billige uansett.

-          Gjør folk oppmerksomme på miljøet og hva de kan gjøre for å hjelpe.


 

Vis det er noen som kommer på noen punkt jeg ikke har skrevet, kan de godt tipse meg om det :)

#dyrevern #dyr #animal #miljø #naturvern #natur #hildur90 #mshildur90 #miljøvennlig6 kommentarer

Monica

26.10.2011 kl.21:51

Jeg gjør masse av de tipsen over. Jeg sorterer papp, plast, avfall og matavfall hver for seg, samt at jeg tar bussen hele tiden og kjøper dusin av refiller! :) Ikke bare er det miljøvennlig, det er faktisk billigere også :) Den jeg "synder" mest på er 10 billige plagg enn 1 dyrt :)

Kristina

26.10.2011 kl.22:26

BRA innlegg!! Det er så sykt lite vi kan gjøre, som hjelper såå utrolig mye. Spread the word;)

camilovestvdandspn

26.10.2011 kl.22:29

Supert innlegg
Bra blogg :)

Om det''unaturlige'' (osv)

27.10.2011 kl.11:11

Åja, ok, hehe :P Det er andre grunner for at jeg ikke får sove om natten til tider, men det er ikke bra å snu døgnet heller..

Lene Pettersen

27.10.2011 kl.16:35

tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits