Bli mer dyrevennlig


Dyr fortjener en bedre behandling enn det de gjør i Norge, og alle andre plasser i verden. Dyr er vesener som kan føle frykt, glede, sorg, smerte og til og med kjedsomhet og depresjon. Likevel blir de behandlet som ting som bare er til for å gi oss mat og underholdning.

-          Ikke gå på sirkus og dyreparker. De bruker bare dyrene til underholdning og de fleste dyrene der får ikke oppfylt alle sine viktige behov. Dessuten har de som oftest kjempedårlig plass. Jeg var en gang på skoletur til dyreparken i Umeå, og det var helt forferdelig. De hadde kjempedårlig plass og for eksempel bjørnene gjorde ikke noe annet enn å gå fram og tilbake langs gjerdet. Etter det har jeg ikke vært på dyreparker annet enn sånn som bare har sauer, griser og hester, som har god plass og får alle sine behov oppfylt.

-          Ikke bruk pels! Pelsdyr lider noe enormt, selv når eierne behandler dem bra. De bor i alt for små bur, og får ikke oppfylle noen av behovene sine.

-          Bli vegetarianer. Vis du er 100 % imot å ha dyr i fangenskap og å bruke dyr bare som mat, kan du slutte å spise kjøtt og fisk. Eventuelt kan du kutte ut alle produkter som kommer fra dyr også sånn som melk og egg  å bli veganer.

-          For de som ikke vil bli vegetarianer men som føler at de vil bidra til at mindre dyr dør pga matlaging, kan dere kutte ned på kjøtt og fisk. Mange vegetarretter er veldig gode og sunne. Dere kan også bare spise mat fra dyr som har levd fritt, sånn som elg, noe fisk, rype osv.

-          Kjøp produkter som er frittgående. For eksempel egg og kjøtt fra frittgående høns. Det betyr ikke at hønsene har gått fritt ute på en stor eng av gress og hatt det kjempebra, men de har i alle fall litt bedre plass enn vanlige høns, som bare får en A4 side hver å leve på. Noe som er sykt lite!

-          Kjøp produkter som ikke er blitt testet på dyr. Listen over dyrevennlige produkter finner du her.

-          Ikke få tak i kjæledyr før du er helt sikker på at du kan ta vare på det, og eventuelle avkom. Det er alt for mange friske dyr som blir avlivet eller gitt bort. Dyr skal ha et stabilt hjem med eiere som vet hva de gjør.

-          Adoptere heller dyr fra dyrebeskyttelsen osv istedenfor å kjøpe ''nye'' dyr. Eller se på Finn.no sine sider over dyr som blir gitt bort.

-          Hva med å jobbe som frivillig på dyrebeskyttelsen eller melde deg inn i for eksempel Dyrevernalliansen? Det koster ikke mye å bli medlem og man vet at pengene går til noe som kanskje kan hjelpe dyrene. Og når man jobber som frivillig kan man selv bestemme hvor mye og velge hva man vil gjøre ut fra en liste.

-          Prøv å fortelle folk om hvordan dyrene faktisk har det, men ikke gi opp etter at noen kaller deg for gal, irriterende og trangsynt (har fått høre det meste når jeg har fortalt folk om dyremishandling osv), bare gi opp den personen. Alle er dessverre ikke like smarte.

-          Sist men ikke minst: Vær miljøvennlig. Ved å hjelpe miljøet hjelper du jo på et vis dyra.

 
 

Man trenger ikke gjøre alt som står på lista for å påvirke verden på en positiv måte og gjøre en forskjell.

#dyrevern #dyr #husdyr #kjæledyr #animal #dyrevennlig #hildur90 #mshildur908 kommentarer

Malin

28.10.2011 kl.16:35

Så flott innlegg! Har selv vært vegetarianer i over 8 år, og jeg er bare 19 :) Bruker aldri pels, går heller ikke på sirkus, og bruker ikke sminke som er testet på dyr :)

K A I S A

28.10.2011 kl.17:08

Bra innlegg! Har prøvd å bli vegitarianer, men jeg spiser nesten ikke noe grønnsaker så da får jeg ikke i meg det jeg skal ha. Men spiser ikke så mye kjøtt da.. :p

Tussi og Lucy

28.10.2011 kl.17:17

Kjempebra innlegg!

Det er helt umulig for meg å bli vegetarianer, og jeg har dårlig sanvidtighet for det!

Den bamsebjørnen så syyykt ulykkelig ut, ikke bra!

camilovestvdandspn

28.10.2011 kl.17:27

Fint bamse bilde

Hildur

28.10.2011 kl.20:58

Malin: Superbra!

Hildur

28.10.2011 kl.20:59

K A I S A: Jeg ahr samme problemet. Men jeg begynner å bli bedre til å spise grønnsaker. Så har iallefall kuttet ned inntaket av kjøtt. :)

Hildur

28.10.2011 kl.21:01

Tussi og Lucy: Det er samme problemet jeg har. Men har iallefall kuttet ned på inntaket. Og prøver å lære meg å spise litt mer forskjellige grønnsaker. Ja den bjørnen hadde det helt grusomt.. Tenk bare på hvor store revir bjørner har ute i naturen.. Og der var det klemt 4 bjørner inn på.. 10 x 10 meter eller noe sånt.. Gikk der og var på gråten hele tiden jeg var i den dyreparken..

Hildur

28.10.2011 kl.21:02

camilovestvdandspn: Egentlig ikke så veldig fint, med tanke på hvor deprimert den ser ut men.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits