hits

Pynte til jul?


Jeg har tenkt på noe i det siste, og det er Når skal man egentlig pynte til jul. I min familie pynter vi juletre og har ut alt av pynt først på lille julaften. Og da er vi faktisk så slitne og leie av all vaskingen at det ikke er noe gøy. På hybelen har jeg brukt å pynte til jul 1. desember, ettersom jeg reiser hjem ca midt i desember til vanlig. Men denne jula kommer jeg til å reise hjem rundt den 10. så jeg lurer litt på å kanskje pynte litt før desember begynner.

Den der tradisjonen med å ikke pynte til jul før lille julaften har jeg egentlig ikke forstått etter at jeg ble voksen. Greit vi har jo fram stjerna i vinduet og adventslysene, men man kunna jo pyntet litt til. Og hvorfor skal man egentlig vaske over hele huset som en gal like før jula? Kan man ikke heller vaske over skikkelig i begynnelsen av desember for så å gå litt lett over like før jula igjen? Hadde gjort det litt enklere å fått julestemning som voksen.

I fjor da jeg kom hjem ble det veldig mye vasking og rydding at det å pynte og å bake julekaker nærmest bare ble slitsomt. Så jeg hadde nesten ingen julestemning i selve jula. Jeg klager selvfølgelig ikke på at jeg må vaske litt når jeg kommer hjem til jul. Selv om jeg er gjest er det jo gøy å hjelpe til. Jeg forstår bare ikke hvorfor man ikke bare tar storvasken litt før jul, og hvorfor man ikke allerede pynter den 15. eller noe sånn. Juletreet kan man selvfølgelig spare til lille julaften, men alt det andre pynten er jo faktisk ganske masse arbeid å finne gode plasser til osv.

Denne julen tror jeg kommer til å bli kjempekoselig! Uansett når pynten og vaskinga finner sted. Søsteren min og familien kommer fra Sverige (noe de ikke gjør så ofte) så huset blir fullt av unger. Jeg og mamma har planlagt å kjøpe noen hobbygreier som vi kan holde på med med barna, sånn materialsett til diverse julepynt for eksempel. Blir nok gøy! Gleder meg veldig til å se hele familien og slekta igjen, Og håper de gleder seg til å se meg også!


Litt av julepynten til foreldrene mine. Den julekrybba har bestandig vært min favoritt! Hvor gøy er det vel ikke å gjemme Jesus bak krybba helt til julaften? Et par år hender det at vi glemmer han bak der et par dager, men han kommer da alltids fram etterhvert!


#jul #julegledeÉn kommentar

camilovestvdandspn

06.11.2011 kl.00:23

Begynner ikke enda ihvertfall

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com