hits

Samer nedtrykkes den dag i dag!


Samer i Tromsø er faktisk for redde til å gå i koftene sine i byen osv. Jeg synes det er helt sykt at folk ikke har kommet lengre i utviklingen. De burde få lov til å vise hvor de kommer fra uten å være redde for å bli banket opp eller kjeftet opp! Nedtrykking av samer hører til i 50 tallet. De burde respekteres for den de er, på lik linje som alle andre.

Det er jo ikke som at samer er så veldig forskjellige fra ''vanlige'' folk, takket være den idiotiske sameundertrykkingen og fornorskningen. De er ikke mindre utviklet eller dummere eller styggere (ikke at de var det før undertrykkingen vel å merke). Samer er da akkurat som ''vanlige'' nordmenn, og likevel blir de utsatt for hetsing og plaging overalt. Folk gjør også narr av dem når de går rundt i koftene sine. De begynner å liksom-joike osv. Hvor nedvergende er vel ikke det? Alle mennesker er like mye verdt og bør bli behandlet likt. Ikke gjør mot andre, ting du ikke vil skal bli gjort mot deg!

Er vi virkelig ikke kommet lengre folkens?

Er vi ikke bedre enn at vi må trykke andre ned i søla for å føle oss bra?5 kommentarer

lulltove

22.11.2011 kl.09:04

Noen må alltid trykke andre ned i søla for å ha det bra. Sånn har det alltid vært. Disse stakkars menneskene har det nok ikke særlig bra med seg selv, men det er likevel ikke ok å plage andre. Til samene: Ta på kofta, gå ut med løftet hode og gi blaffen i de som kommer med kommentarer. Det er den eneste måten å få respekt på.

Hildur

22.11.2011 kl.09:07

lulltove: Ja ikke sant. Men forstår veldig godt hvorfor samene lar koftene ligge hjemme.. Dessverre.

zitgokaninoppdrett

22.11.2011 kl.11:58

Bra inlegg! og viktig tema! Må si meg enig med lilltove! Håper samene tar på kofta,går med løftet hode og til slutt får den respekten de fortjener!! Men skjønner jo godt hvorfor dem ikke tør.. :-( Trist...

camilovestvdandspn

22.11.2011 kl.12:05

Helt enig

Hildur

23.11.2011 kl.08:43

zitgokaninoppdrett: Ja synes også de burde det! De burde jo få lov til å være stolte over arven sin.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com