hits

Høners liv


Høns blir brukt til å produsere egg og kjøtt. Dette er jo forsåvidt greit synes jeg. Jeg er ikke imot å spise kjøtt og sånt, så lenge dyrene blir behandlet bra, har en stor plass å leve på, får utløp for alle sine behov og blir avlivet på en human måte. Dette er dessverre ikke tilfellet når det kommer til storprodusenter. Hønene som skal bli kjøtt lever i store rom stappfullt med høns. De har ca en A4-side hver å bevege seg på. Mens høns ideelt skal leve i flokker på sånn 10-12 høns per hane, lever de der uten haner og dette fører ofte til slossing og til og med død. Hønene som produserer egg lever også på veldig små områder, men i bur. Alt de gjør er å spise og legge egg. De får aldri en gang gå ut.

Så kommer vi til slaktingen, som går ut på at hønsene blir hengt etter beina på et slags bånd. De føler jo selvfølgelig smerte og redsel så dette må jo være helt forferdelig! Så blir de sendt til en maskin som kutter av dem hodet. Men noen klarer selvfølgelig å komme seg unna denne maskinen ettersom de rører en del på seg. Disse er dessverre ikke spesielt heldige ettersom neste steg i prosessen er å senke dem ned i kokende vann sånn at fjærene løsner, så de som overlever hodekuttermaskinen blir altså kokt levende.

Dette er ikke en måte å behandle noe dyr. Høns ligger hjertet mitt veldig nært, ettersom jeg er oppvokst med høns, som fikk gå fritt i hagen når været tillot det og som hadde god plass både inne og ute i gjerdet. De ble også avlivet på en human måte når den tiden kom. Og vi avlivet de bare vis de var syke eller skadde. Når det var sommer pleide jeg å plukke mark å gi dem og hver gang vi hadde klippet plenen fikk de gress inne i gjerdet sitt som de kunne kose seg med hvis de ikke ville ut på plenen.

Men alt handler om penger og fortgang i dette samfunnet, og det er dyrene som får lide mest for det! Noe jeg synes er avskyelig! Dyr er de mest uskyldige skapningene som finnes, som vi burde ta vare på, ikke utnytte som om de bare var gjenstander!


Bilde av noen av våre høner ute i hagen.

#høns #dyr #kjæledyr #matproduksjon #animal #dyrevern #hildur90 #mshildur90 #tjupptjupp10 kommentarer

Myownworld

27.11.2011 kl.22:35

Forferdelig hva de små uskyldige dyrene gjennomgår :/

Charlotte

27.11.2011 kl.22:41

Forferdelig! :( Fin blogg du har!

Vigdis Sveinsdottir

27.11.2011 kl.22:42

Enig! Derfor kjøper jeg økologiske egg. :-)

Hildur

27.11.2011 kl.22:48

Vigdis Sveinsdottir: Er jo ikke som at de har det såå mye bedre da, men litt selvfølgelig.

Hildur

27.11.2011 kl.23:05

Myownworld: Jepp :(

Hildur

27.11.2011 kl.23:06

Charlotte: Jepp :( Takk :)

Maxii

28.11.2011 kl.06:26

Syne jo synd i dem da, men så liker jeg jo ikke kylling-kjøtt da!! ;)

Hildur

28.11.2011 kl.11:15

Maxii: Ja du e veldig snill mot kyllingan :P I forhold tell meg.. Får så dårli sammvittighet for at eg spis kjøtt og sånt.. Men samtidig spis eg faktisk ganske masse vegetarmet no også da så spis itj masse kjøtt :P

Maxii

28.11.2011 kl.15:09

Kylling e kylling og gris,ku og elg e mat! Kjøtt e sykt godt, men ike kylling. dem e så søt og små! :D

Hildur

28.11.2011 kl.16:00

Maxii: Hehe :P Huske du den kylling du hjalp ut av egge, som katten vårres seinar spist! Den va søt den! :P Synes også kjøtt e godt. Trur itj eg kunna levd uten d :) Sjøl om eg elske alle dyr osv :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com