hits

Myter om dyrevernere


Synes det er veldig interessant å se hvordan de som bryr seg om dyrene blir stemplet i diskusjoner, slik at det vi har å si skal bli enklere å ignorere. Å holde en saklig diskusjon er kanskje ikke alltid enkelt, men å kalle folk navn eller gå ut ifra at de er dumme eller ikke kan noe hjelper iallefall ikke. La oss se på noen av de mest vanligste mytene om dyrevernere!

- Den jeg hører oftest er at dyrevernere egentlig ikke har peiling på dyr, da vi bare er byfolk som aldri har møtt på andre dyr enn kanskje hunder. Ok.. Jeg har bodd på to plasser i min oppvekst, i begge bygdene bodde det ca 200 mennesker og naturen var bestandig tett på. Jeg har også vært med på masse hytteturer og fjellturer. Jeg har også hatt masse forskjellige dyr under oppveksten. Er jeg et bymenneske som ikke har peiling på dyr? Nei! Jeg bor kanskje i en by nå ettersom jeg studerer, men jeg er oppvokst i skogen. Dessuten kan man da vite ting om dyr og natur selv om man bor i en by? Vis man bryr seg om dyr og om dyrevern er det en selvfølge at man vil lære seg om forskjellige dyr. Det at høner trenger mer enn en A4-side for å trives er da ikke bare noe vi dumme dyrevernere har funnet på for å ha noe å si?

- En annen ting jeg ofte får slengt i trynet når jeg prøver å fortelle om dyrenes sak er at jeg rett og slett ''overreagerer''. At jeg legger for mye mening i noe som ikke betyr noe. Jeg ser ikke hvordan jeg overreagerer bare fordi jeg synes dyrene blir behandlet som gjenstander når de har følelser, personlighet, føler smerte og sorg og kan til og med bli deprimerte? Forskning har vist at dyr har følelser, så hvordan kan man da si at dyrevernere bare overreagerer? Noen få dyrevernere kan kanskje være litt ustabile, men det er ikke majoriteten for å si det sånn. Men jeg får altså høre at jeg har FOR MASSE empati. Går det an i det hele tatt?

- Vi er alle underernærte fordi vi er alle vegetarianere og vil at alle skal bli vegetarianere. Vel jeg er ikke vegetarianer, selv om jeg spiser en del vegetarmat, og jeg tipper det er ganske mange dyrevernere som også spiser kjøtt og fisk. Det de fleste av oss vil er jo ikke at vi skal kutte ut å spise dyr, men at de skal bli behandlet bra og avlivet på en human måte, ettersom de er så mye mer enn bare mat. Og de som er vegetarianere er vel ikke underernærte alle sammen,  da det er fullt mulig å leve sunt uten fisk og kjøtt, selv om det krever litt mer tenking til å begynne med. 

- Dyrevernere slipper løs pelsdyr, gjør hærverk og tenker ikke på konsekvensene. Jeg har enda til gode å møte på en dyreverner som mener vi skal slippe løs pelsdyr og gjøre hærverk. Jeg har vært dyreverner så lenge jeg kan huske, på ulike måter, og jeg har aldri gjort noe sånt. Og de fleste dyrevernerne er som meg. Alt vi vil er at dyrene skal få det bedre. Og å slippe løs pelsdyr hjelper ikke på dette. Dyrene som blir slippet løs lider ettersom de har vært såpass mye i fangenskap at de ofte ikke får tak i mat osv, og sulter ihjel.. Og de av pelsdyrene som overlever ødelegger balansen i økosystemet, så det er heller ikke bra. Dessuten skader det ikke pelsbønderne noe særlig økonomisk, ettersom de får erstatning for det de har mistet, og kan skaffe seg nye dyr, noe som igjen dobler antall dyr som lider. Og dette vet de aller aller fleste dyrevernerne. Det er også fåtallet av oss som bruker trusler som virkemiddel for å få det vi ønsker. Å synke til det nivået at man truer noen hjelper ikke saken vår i hele tatt, da folk kan bruke unnskyldningen "de er voldelige og skumle" til å ikke ta det vi sier seriøst. 

- Så til den tingen som egentlig irriterer meg mest å få høre. Nemlig at vi som er opptatt av dyrevern ikke bryr oss om mennesker og deres nød. Dette er jo helt på jordet. Vi har da mer oppmerksomhet enn fluer. Vi klarer da vel å bry oss om både mennesker og dyr? Jeg gir penger hvert år til både dyrevern og for å hjelpe mennesker som lider i fattige land. De som er fattige i Norge synes jeg selvfølgelig synd på, men samtidig har vi NAV og trygd her så de lider liksom ikke like mye som de er for eksempel Afrika. Finner jeg noe som kan hjelpe fattige i Norge hjelper jeg gjerne til også! Jeg skriver kanskje mest om dyrevern på bloggen, men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om mennesker. Jeg vil hjelpe mennesker som lider, men akkurat nå mens jeg er student og lever på studielån kan jeg liksom ikke kaste rundt meg med penger eller gjøre noe som egentlig har noen stor virkning. Men senere i livet vil jeg jo selvfølgelig det. Jeg har veldig lyst til å få meg fadderbarn i Afrika eller noe sånt, men jeg må liksom være sikker på at jeg har råd til det først.

Disse er da de jeg har fått høre oftest. Mange ganger fra min egen familie, noe jeg finner veldig frustrerende. Kunne sikkert skrevet flere, men eksamenslesingen roper på meg!

Q: Har dere hørt andre dumme myter eller kommentarer om dyrevernere?

#dyrevern #dyrevernere #kommentarer #diskusjon #dyr #kjæledyr #animal #myte6 kommentarer

B

28.11.2011 kl.16:47

Tror jeg har hørt flere, men huser ingen akkurat nå... Men jeg blir så irritert når folk mener vi dyrevernere overreagerer! Hallo, vi ville jo ikke reagert om det ikke var noe problem i begynnelsen.

Maria

28.11.2011 kl.17:08

Helt enig med deg, bare teit sånne kommentarer og påstander...

karmaliving

28.11.2011 kl.17:09

har aldri fått høre sånne ting egentlig..da hadde jeg nok eksplodert i trynet på vedkommende:-) Men ja, enig med deg.

Hildur

28.11.2011 kl.17:57

karmaliving: Heldig du er! Jeg har fått hørt det ofte :P

Monika

28.11.2011 kl.19:17

I´m on your side sis!!! Bra inlägg!!

Hildur

29.11.2011 kl.12:47

Monika: Takk søster :D Du e no bra søt du!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com