hits

Mobbeofferet Hilde. Del 5. Til dere som mobbet meg.


Jeg prøver å tilgi dere, men det er ikke så lett. Fleste av dere var barn og viste kanskje ikke bedre. Kanskje hadde dere det vanskelig hjemme og følte dere bedre ved å mobbe andre, og selv om jeg aldri kunne gjort noe sånt selv, kan jeg forstå det, i alle fall til en viss grad. Det hadde kanskje vært enklere å tilgitt dere om dere faktisk hadde kommet bort til meg og sagt unnskyld, men kanskje er det vanskelig å innrømme hva dere har gjort, og at dere skammer dere. Jeg håper i alle fall det er derfor dere ikke har sagt unnskyld til meg eller noen av de andre som ble mobbet, og at det ikke er for at dere faktisk ikke bryr dere. For da har dere faktisk vokst opp til å bli forferdelige mennesker, som ikke bryr seg om andre. Og det er jo trist både for de rundt dere og dere selv.

Uansett så håper jeg at livet har vært enklere for dere, enn det har vært for meg. Jeg skal fortsette å prøve å tilgi dere alle sammen, men jeg kan ikke love noe. Dere har tross alt ødelagt store deler av livet mitt, og gjort så jeg har slitt veldig masse. Selv om dere ikke forsto hvilke konsekvenser det dere gjorde kom til å ha på meg.

Jeg håper dere ikke ser på disse innleggene som et forsøk på å uthenge dere eller noe sånt, for det har ikke vært min intensjon, og jeg har tenkt hardt og lenge på det jeg har skrevet for å gjøre det vanskelig for folk i vite hvem det er snakk om i disse innleggene.

Grunnen til at jeg skrev disse innleggene var for å kunne få det ut, som en slags terapi for meg, og for at det kanskje kan hjelpe andre, enten det er mobbere eller mobbeoffer.#mobbing #mobbe #skole #leirfjord #nordland #mobbere #mobbeoffer #tilgivelse


 

De andre innleggene om dette finner du her.16 kommentarer

bamboneyeho.blogg.no

08.12.2011 kl.23:30

Det er alltid godt å få ut følelser synes jeg, uansett hvor lang tid det går etterpå:) dette hjelper mange av oss som har blitt mobbet og det er kjempe bra at du prøver å tilgi andre for det er ikle lett. Du er veldig sterk og jeg må bare si at jeg er STOLT! Ønsker deg alt godt videre for det fortjener du. GOD natt og søv godt! Vit at en vakker dag kommer det meste til å ordne seg for det gjør det bestandig...

Hildur

08.12.2011 kl.23:50

bamboneyeho.blogg.no: Tusen tusen takk du for gode ord! Ble kjempeglad nå! Jeg driver og pakker og har masse rydding og sånt igjen før jeg drar i morgen tidlig så blir neppe mye soving på meg i natt :) Det er veldig godt å få ut følelsene, og bare det at familien min vet alt, og jeg ikke trenger å skjule noe er helt fantastisk. Selv om jeg gruer meg til om noen spør om mobbingen osv :P Har skrevet at de ikke må spørre om det da. Jeg føler jeg har fått nok utlufting for en stund :)

Om det''unaturlige'' (osv)

08.12.2011 kl.23:51

Oki, det må også gjøres!:) Jeg skal også pakke litt snart, skal tilbake til Tromsø i morgen, men være en liten stund bare... Min datter skal til sin pappa å vre litt før jul med hannes fam<3

Det var mamma som bestilte til meg, så hun syntes vell at jeg sku dra en tur da, hehe :) Æ hadde ikke peiling på datoene heller :) Alt må passe med min datter og min mamma <3

bamboneyeho.blogg.no

09.12.2011 kl.12:28

Hildur: Du fortjener meir enn gode ord ja:) og du kan sikkert søv når du kjæm fram...også er det som du sier en stor lettelse at folk rundt deg veit om alt, slik at de kan vær til støtte. Det er veldig tungt å holde alt inni seg.

Det vet jeg for jeg har ikke alltid vært flink til å snakke om følelser og tanker.Ja, æ så det i et innlegg for du skriver jo mye fine personlige innlegg. Om at familien og venna ikke skulle ta det opp for du har snakka nok om mobbing på blogg. Også er det jo Jul snart og da må det bli koselig:)

Hildur

10.12.2011 kl.14:23

bamboneyeho.blogg.no: Takk :D Klarte faktisk å holde meg våken helt til sent på kvelden. Sov litt på flyet da :)

Ja synes ikke mobbing er noe snakketema i jula :P Men mange har jo skrevet til meg å sånt og skrevet at vis jeg noen gang ville snakke om det, så kunne jeg snakke med dem,f ordi de har opplevd lignende osv :) Er jo greit å vite :)
Bra at du skriver om det, jeg vet hvor god terapi det er :)

Det er sånn at man bare må få ut den driten som sitter ihjerterota for å kunne komme seg videre, og man har full rett til å gjøre det på den måten man føler for når man har blitt gjort urett mot.

Det hjelper meg å tenke at de som mobbet antakelig hadde det vondt de også, at det var deres måte å uttrykke frykt på, det unnskylder ingenting, men jeg syns det er lettere å komme over saken på den måte. Fordi jeg vet hvor vanskelig det er å ha det vondt selv.

Håper du klarer å skrive fra de en del av følelsene som henger igjen:) og at du får en strålende juletid:)

Camilla Smistad

14.12.2011 kl.19:49

fin blogg og stå på ! :)

Hylja

14.12.2011 kl.20:03

Det var veldig fint skrevet. :) Men hva får du ut av å kalle deg selv mobbe_offer_?

linn

14.12.2011 kl.20:13

Modigt gjort av deg å skrive dette :)

Hildur

14.12.2011 kl.20:14

Tiril: Ja føles mye bedre nå, også så godt å vite at de rundt meg vet det. Mobberne, iallefall noen av dem, tror jeg hadde store problemer med seg selv, andre vet jeg ikke helt, men håper de hadde det, på et vis.. Det er jo ikke en unskyldning men hjelper på til med å komme over som du skrev :) Har egentlig fått ut de følelsene jeg kan få ut. Noe av det kan jeg ikke skrive for da blir det alt for lett å finne ut hvem det er snakk om, og det vil jeg ikke :)

Hildur

14.12.2011 kl.20:19

Hylja: Hehe, takk :P Vel.. Til å begynne med var det egentlig for å vekke litt oppmerksomhet, spesielt blant de jeg kjenner, ettersom jeg la det ut på facebook. Jeg prøvde å finne en bedre overskrift men fant ikke på noe. Det er jo ikke noe tvil om at det er om at jeg ble mobbet når man ser på overskriften liksom. Kunne kalt det ''helvette på levang barneskole'' eller noe sånt, men det hadde ikke folk fattet så mye av.. ''Mobbing'' hadde blitt sett på som et generelt innlegg.. Osv.. Jeg ser ikke på meg selv som et offer nå lengre, men da mobbingen skjedde var jeg jo det. Har tenkt litt på å skrive ett innlegg om det, men har ikke helt funnet ut hva jeg vil skrive :P Ble du noe klokere av dette? :P Er litt trøtt i dag så unskyld vis jeg har skrevet ting litt tullete ;)

Hildur

14.12.2011 kl.20:19

linn: Takk :)

Hylja

14.12.2011 kl.20:22

Ja, jeg ser logikken. :) Godt at du ikke ser på deg selv som et offer lengre!! Jeg har også blitt mobbet i 12 år, men nekter å se på meg selv som et "offer". Da føler jeg meg bare ynkelig.

Anine

14.12.2011 kl.20:34

heisann! utrolig mye sterkt du har skrivd. jeg fikk øye på disse innleggene for en halv time siden, å klarer ikke slutte å lese. jeg også har blitt mobbet. jeg lata som jeg var syk hele tiden, så var aldri på skolen. å når jeg dro på skolen ville jeg bare bort fra alt. jeg opplevde mest stille mobbing, som at ingen snakket når jeg kom inn i et rom, alle så på meg når jeg svarte på spørsmål fra læreren, jeg ble ikke bedt i noen bursdager å sånn. jeg sliter fortsatt veldig den dag i dag. masse angst!! ikke tør jeg ta buss, med tanke på at jeg kanskje møter folkene igjen, ikke tør jeg å være rundt masse mennesker, så jeg kommer med en unnskyldning når jeg blir bedt ut. jeg tør noen ganger ikke dra på jobben der jeg jobber en dag i uka heller... jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke tør å dra på jobb.. det bare er sånn. redd for at de skal tenke stygt om meg, eller at jeg skal gjøre noe feil. jeg er også depresiv... folk kan tolke meg som ei kald og frekk jente, fordi jeg blir sur om jeg blir retta på. eller ikke gidder å snakke om problemer. men det er fordi jeg er redd. men jeg ser jo nå, at de som mobbet meg har mista helt vegen i livet. blitt mor i en alder av 14 - 17 år, alenemor vel og merke. ikke går de på skole, bare fester, å noen har sine egene foreldre som fosterforeldre til barna. mens jeg der i mot, har et lykkelig liv som samboer, forlovet, få men utrolige venner og en fantastisk familie:)

Hildur

14.12.2011 kl.20:57

Hylja: Huff da! Jeg ble mobbet i ca 2 år og det fucka meg opp ganske mye egentlig. Var jo andre ting som spilte inn selvfølgelig også men.. Nei vis man ser på seg selv som et offer så kommer man seg liksom ikke videre i livet. Jeg har jo ikke lyst til å være deprimert og ha angst for folk resten av livet liksom :P Bra jeg klarer å skrive litt logiske ting, selv om jeg er trøtt ;)

Hildur

14.12.2011 kl.21:02

Anine: Hei! Tusen takk for kommentaren! Skikkelig bra å høre at du synes det jeg har skrevet var interesant :) Trist å høre at du også ble mobbet! Det ødelegger så masse, men samtidig er det vi som ble mobbet som oftest kommer best ut av det, selv om jeg ikke føler at jeg har kommet så langt er jeg iallefall halvferdig med universitetsutdannelsen min :P Og har en haug gode venner! Jeg synes fremdeles det er litt ekkelt å være på plasser hvor jeg kan møte mobberne, men samtidig så har jeg litt lyst til å se hva de gjør vis de møter meg. Er lenge siden jeg har møtt de fleste av dem. Er bra du har det bra selv om du har noen problemer. Blir nok bedre med tiden vil jeg tro!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com