hits

Juleuvslutning uten nisselue?


På Øren skole har barna fått nisselue-nekt fordi de måtte ta hensyn til de barna med andre kulturer. Juleavslutningen ble istedet kalt for vinteravslutning. Dette ble bestemt av skolen, ikke av muslimene der vel å merke!

Dette er jo helt ''høl i hode'' på godt norsk.. Å feire jula er en norsk tradisjon, og noe som de aller fleste barn i Norge elsker. Når man flytter til et annet land, er det vanlig å godta dets tradisjoner, og kanskje til og med like det. Men her skal vi ta hensyn til andre kulturer, selv om det går ut over alle barna. Er nisseluer veldig hatet blant utlendinger som ikke feirer jul?

Dessuten kan jo dette føre til et større segresjon på skolen, ettersom de norske barna kanskje klandrer de utenlandske barna fordi de ikke fikk feire juleavslutningen på vanlig måte, og det er jo slettes ikke bra! Vi vil ha integrering av våre nye landsmenn, så de kan få det best mulig, og yte sitt for at dette landet skal være en bra plass å leve på. Men vi kan jo ikke overdrive dette heller! Vi må jo bruke litt fornuft når vi skal ta avgjørelser.

Og hvor mange muslimer tror dere egentlig blir fornærmet av at noen barn bruker nisseluer før jul?

Artikkelen finner du her.8 kommentarer

bamboneyeho.blogg.no

13.12.2011 kl.22:19

Enig med deg, for æ e selv muslim...feire ikke jul.. men liker nisselua og har ikke noe i mot det. Elsker jul generelt. Handler om familie og gava for det meste, halvparten som feire jul har jo ikke religion...ihvertfall mine nærmeste. Non ting blir rett og slett bare tull. Æ skjønner ikke at dem gjør det seriøst. Det e bra at du skrev tydelig klart at det var ikke muslima som bestemt dette. Til syvende og sist, så er det vel rektor eller sjefen som skal si JA ELLER NEI. Æ mene at utlandinga kan ikke bli helt norsk for man e jo ikke det, men det går an å ta til seg det norske og respektere andre kultura og tradisjoner:) Bare min mening.

venkesstrikk

14.12.2011 kl.08:51

Helt enig med deg, en må ikkje ødelegge norske tradisjoner. Da blir til slutt det norske samfunn et samfunn der alle andre skal godtas bare ikke vi. Alle må lære seg å være ydmyke for andre sine tradisjoner også de som kommer hit

Hildur

14.12.2011 kl.13:33

bamboneyeho.blogg.no: Jula for min del handler mer om nisser enn om kristendom så jeg er vel en av dem som ikke feirer jul pga religion :) Men foreldrene mine har en julekrybbe som vi setter på plass jesusbarne og sånt på julaften.. Det er jo koselig. Jula feirer jeg fordi det er den ene tiden å året vi faktisk har skikkelige tradisjoner og at hele familien samles, iallefall deler av jula. Har jo ei søster med familie i sverige som ikke kommer hvert år da. Men de er jo der i tankene uansett :)

Det var nok rektoren som bestemte det, og tviler sterkt på at han/hun er muslim :) Jeg måtte nesten skrive det, ettersom jeg hørte noen begynte å sammenligne muslimer med nazister, fordi nazistene gjorde det forbudt å bruke nisselue under krigen. Den personen som sa det var selv nynazist vel å merke, og la til etterpå at muslimene kom til å ta over Norge og at vi bare lot dem gjøre det. Noe som er helt ''høl i haue''.. Synes det er bra at muslimene får lov til å ha bønnestunder og at vi har butikker med utenlands mat i (forutennom halal-kjøtt som jeg ikke er noen fan av). Det er bare sunt at de som kommer til Norge fremdeles får ha store deler av det de er vant med, for det gjør at dem føler seg mer velkommen, og blir dermed mer integrert :) For vi er alle like mye verdt!

Hildur

14.12.2011 kl.13:36

venkesstrikk: Ikke sant :) Det er greit å gi muslimene og de med andre kulturer mulighet til å utøve sin egen tro (så lenge det ikke inneholder menneske- eller dyreplageri selvfølgelig), for det tror jeg kan hjelpe til å med integreringen, selv om det selvfølgelig også kan gå andre veien pga det. De føler seg iallefall mer velkommen og vil kanskje gjøre mindre ugang. Iallefall de som ikke kommer hit bare for å stjele. Men vi kan ikke ødelegge vår egen kultur ved å gjøre det. :)

Nemi Rebella

08.01.2012 kl.10:15

Jeg bor jo da i et spansk land, som er katolsk... og her feirer de "reyes" (de tre hellige konger) 6 januar. Noen av de feirer også juaften 24-25 desember, tenk så heldige... 2 julaftener, he he!

Tror mye av problemet noen nordmenn har er at de er hyper-nervøse, for og bli mistenkt for og være rasistiske eller noe i den dur :-P og som du ser, det blir bare feil! Jeg synes faktisk det er mer rasistisk og kutte ut våre egne tradisjoner!

Hildur

09.01.2012 kl.22:01

nemi113: hehe hadde vært koselig med enda en julaften. Kanskje jeg skal bli katolsk :P

Ja nordmenn er litt for redde for å trampe noen på tærne, noe som gjør at vi på et vis tramper på tærne deres ved å prøve å ikke gjøre det :P Muslimene må da synes dette er et idiotisk påfunn som blir gjort for å liksom være snill mot dem :)

Nemi Rebella

10.01.2012 kl.11:51

Ja... enig.

Og så blir resultatet bare helt tragisk og latterlig :-P

He he, vi har funnet ut at det rekker med en julaften... men det er jo gøy og se hvilke andre tradisjoner folk har! :-D

Hildur

10.01.2012 kl.14:13

nemi113: Jepp :) Joda er jo litt styr med julaften også. Og blir jo kanskje ikke like spesielt med julaften vis man skal feire så mange dager osv.

Jeg elsker å se på andre tradisjoner og kulturer. Veldig fasinerende å se hvor anderledes alt er rundt om kring!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com