hits

Musikk handler ikke om musikk..


Dette innlegget har blitt framprovosert av Tone Damli, men er noe jeg har tenkt på veldig lenge nå. Musikk handler ikke lengre om musikk. Det virker ikke som at det å ha en spesiell stemme og å skrive god musikk er viktig lengre. Moderne musikk går ut på å skrive noe dritt, for så å spille på sex i musikkvideoene.. Alle de mest kjente ''musikerne'' gjør det. Både mannlige og kvinnlige. Og disse fortjener null respekt.

Det er greit å vise litt hud, og å ha fine damer som danser i musikkvideoene, det er ikke det jeg prøver å poengtere. Men de må ikke glemme at det faktisk er musikken som er viktigst. Isteden for å bruke god tid på å lage skikkelig musikk, så skriver de noe i huj og hast, for så å skjule hvor mye dem suger, ved å kle av seg klærne.

Fram til nå har Tone vært ganske uskyldig av seg i musikkvideoene, noe jeg respekterte henne for, selv om musikken hennes ikke er helt min smak. Men nå.. Nopp.. Blir liksom så dumt. Hun har gått fra å være en god rollemodell for barn og unge til å være en dårlig rollemodell. Nå må det legges til at det jeg har sett av musikkvideoen hennes er mye mindre sex og nakenhet sånn som andre ''musikkere'' som for eksempel Rihanna og Lady Gaga, men likevel. Eneste grunnen til at folk i hele tatt vet at hun har gitt ut en plate er fordi hun har kledd av seg klærne, og media har gjort en big deal ut av det.

Jeg er også veldig glad i musikk som musikeren har skrevet selv, isteden for at de bruker disse masseproduserte sjelløse sangene.. Men det virker ikke som noen av de mest populære faktisk skriver sin egen musikk.. Noen av dem kan ikke en gang synge skikkelig. Bare sett deg ned å hør på live-opptak fra diverse artister og band og du vil bli flau over hvor dårlig de synger.. Og da må de maskere over det på et eller annet vis. Vis musikkvideoen er full av nakenhet og sex så kanskje folk ikke går inn på youtube og ser på live-opptredene deres. Og på konsertene bruker de, som vet de ikke kan synge, playback sånn at de kan danse som bare det samtidig som de ''synger''.

Musikk skal handle om musikk, ikke sex og nakenhet.. Uansett hvor masse det selger..

Hvor er de gode rollemodellene blitt av?6 kommentarer

Ida Christine West

01.02.2012 kl.23:25

rollemodell?.. huff er det noe jeg hater så er det det rollemodell styret.. dersom noen er så på trynet uselvstendig at de kler av seg fordi tone gjør det så er det ikke håp for dem her i verden uansett. Ekte mennesker trenger ikke lene seg på en rollemodell, de fikser å tenke selv, ta egne valg, og stå på egne ben! Dersom folk er så svake at de lar seg lede og påvirke av en kjendis så fortjener de NULL respekt. Jeg elsker tone fordi hun er seg selv! folk må få lov til det, skjønner du! om det så er tøsete de er! ;P

Hildur

02.02.2012 kl.01:52

Ida Christine West: Jo da sant det. Men kler hun av seg fordi det er ''henne'' eller kler hun av seg for å selge plater, det er jo det som er det store spørsmålet ;)

Gulltopp

04.02.2012 kl.13:24

Helt enig med deg i at de gode musikerne drukner i tull og fjas.. Da vi så noen minutter på grand prix her, så var det en fyr som gikk videre, som takket låtskriverne sine!? Er det mulig... Jeg lurer på hvor liten prosentandel som skriver egne sanger om dagen. Man trenger jo ikke være flink til å synge heller, for de bare autotuner alt sammen! Hehe.. Men noe bra kommer det ut av det, da. Jeg synes noe av listepopen er bra. Men artistene bak er ikke noe å skryte av! :)

Hildur

04.02.2012 kl.18:53

Gulltopp: Er nok fåtallet som skriver sine egne sanger tror jeg. De fleste jeg liker å høre på skriver sin egen musikk.. Nå har jeg ikke akkurat en mainstream musikksmak akkurat da. Selvfølgelig er noe av listepopen bra, så lenge man ikke ser på musikkvideoene deres :P Jeg liker for eksempel Shakira sin musikk liksom, men synes hun kler av seg alt for masse klær i musikkvideoene :P Og er da noen som ikke spiller på sex (og for å ikke nevne vold) av de listepop-folka ;)

Mia Kim

06.02.2012 kl.22:42

sv: Det er utrolig hvor mye mer man kan få ut av livet ved å være seg selv :)

Når det kommer til det med rollemodell, så kan det være positivt og negativt. Det kan ofte slå feil ut i mange sammenhenger, og spesielt jenter som ser opp til det å være like "sexy" som mange av de i musikkvidoene. Samtidig, så syns ikke jeg en musikkvideo sier alt om en musikker eller artist. Jeg har respekt for mange artister som lager slike "type musikkvideoer", for det er dems særpreg. Alle kan ikke være like, og det er som å si at black metal representerer at alle skal gå i svart, og hylle satan. Kan ikke ta alle under en kam :) Men, når det kommer til stykket - alle har en mening om alt, så det er vel slik dagens samfunn har blitt. Debatt har blitt en daglig del av det.

Hildur

07.02.2012 kl.01:29

Mia Kim: MHM :) selvfølgelig kan man ikke dømme en artist etter en video.. Så sånn sett gikk jeg kanskje litt for langt når jeg skrev at Tone har blitt en dårlig rollemodell :P Det kan jeg innrømme ;) Selvfølgelig finnes det sikkert noen brae artister som spiller på sex, liker selv for eksempel shakira, og hun spiller en god del på sex (hun vrikker iallefall veldig mye på rumpa, og elsker å rulle seg rundt i gjørma halvnaken) :P

Er jo egentlig ganske bra at det er litt diskusjon, for det hjelper jo folk med å tenke litt ;) Og tror alle har hatt en mening om ting før også, bare at de ikke turte å si noe fordi det ikke var godtatt at vanlige folk hadde en mening. Vis en vanlig person hadde begynt å kritisere kongefamilien eller kirken for ikke så veldig lenge hadda han/hun jo faktisk blitt drept eller fengslet :P

Jeg har før vært litt redd for å si min mening, pga mobbing og dårlig selvtillit, så føler det er ganske godt å få fortalt hva jeg mener om ting :P Innegår litt i den der ''bli kjent med meg selv''prosjektet mitt :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com