hits

Svineinfluensavaksinen


Jeg hadde helt rett i å ignorere alle som maste på meg for at jeg skulle ta svineinfluensavaksinen. Jeg var ikke i noen risikogruppe og så ikke noe grunn til å ta den. Dessuten var jeg skeptisk på diverse ettervirkninger den kunne ha ettersom den nesten ikke var testet ut. Ergo slipper jeg å miste smakssansene, få narkolepsi osv. Hurra for smarte meg....


Bilde funnet: vg.no

I Danmark var det bare 10 % av befolkningen som tok vaksinen, mens i Norge tok ca halvparten av befolkningen den. Likevel døde det ca like mange i begge landene. I Norge drev dem en skremselpropeganda uten like for å få folk til å være redd for den influensaen, akkurat som de gjorde da fugleinfluensaen var.  I Danmark så de derimot på influensaen som en mild influensa, og ga mest sannsynlig bare vaksinen til de som var i risikogruppen.

Det er selvfølgelig synd på de som har blitt syke pga den, spesielt barna ettersom de ikke har valgt å ta den selv. Men foreldrene viste da at den var nærmest utestet liksom. De viste at den kunne ha negative bivirkninger.

Ja det var veldig mye i media om den skumle influensaen og vi ble jo faktisk oppfordret til å ta sprøyten, men det var ingen som tvang folk til å ta den, og vi har en hjerne å tenke med. Så hvorfor folk er så sjokket over dette utfallet forstår ikke jeg. All medisin som ikke er testet ut skikkelig kan ha negative effekter, det er noe de fleste oppegående folk burde forstå.

Jeg sier ikke at de ikke skal ha penger fra staten som erstatning, for det er jo synd på dem, og det var veldig lite fokus på mulige konsekvenser av vaksinen, og det var lite gjennomtenkt av staten, men når de lot seg skremme til å ta en vaksine ingen viste noe om er det faktisk litt deres egen skyld også.

Og for all del, jeg sier ikke at de som tok vaksinen er dumme, jeg sier bare at de lot seg skremme av media og staten, noe de kanskje ikke burde.

Kilde.5 kommentarer

luckyseven

16.02.2012 kl.02:49

måtte ta den for å få se datteren in jeg :/ men jeg har ikek fått noen bivirkninger hittil vertfall :/

Hildur

16.02.2012 kl.02:57

luckyseven: Det var kjipt da, men bra du ikke har fått noen bivirkinger :)

luckyseven

16.02.2012 kl.03:51

:)

Linn Maria

16.02.2012 kl.22:16

Jeg tok vaksinen fordi jeg har en mamma i risikosonen, og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke ble skremt av media. Jeg tok den fordi jeg ville, og jeg hadde gjort det igjen. Jeg synes selvsagt det er dumt at folk får kroniske bivirkninger, men det er en risiko man tar. Hadde jeg fått kjenne på bivirkninger, hadde jeg fortsatt stått for det valget jeg tok, fordi det var et bevisst valg av hensyn til familien min - ikke fordi jeg ble skremt.

Jeg forstår synspunktet ditt - jeg synes bare ikke det er riktig å dra alle over en kam og mene at alle som tok vaksinen gjorde det pga. skremselspropagandaen. Uansett hvor mild svineinfluensaen var for oss friske, så viser dødstallene at den ikke var mild for de i risikosonen, og jeg ville ikke ta sjansen på å bære på smitte og spre den videre.

Hildur

17.02.2012 kl.00:40

Linn Maria: Nei da alle tok den jo selvfølgelig ikke fordi de var redde. De som er nært folk som er i risikogruppen burde jo selvfølgelig ha tatt den vis de ville ha kontakt med den personen. Og du er iallefall smart nok til å tenke at vis du hadde fått bivirkninger så var det dit eget valg. Skrev kanskje ting litt for generelt, men det var ikke med vilje.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com