VG.NO sletter uskyldige kommentarer


I går gikk jeg inn på en artikkel på vg.no om årets bilde, der de viste bilde av Stoltenberg, nesten på gråten, mens han klemt ein fyr i forbindelse me Utøya. Det var jo greit nok og et veldig rørende bilde, men utrykket hans var litt merkelig så han så veldig sint ut ved første øyekast. Han hadde faktisk passet inn i en mafiafilm.

En fyr hadde kommentert at Stoltenberg så drittsur ut, eller noe i den duren, og folk hadde virkelig klikken mongo pga den lille, litt morsomme kommentaren. En fyr anklaget han for å være usakelig og uten inteligens. En annen hadde skrevet at han burde slå opp i ordboka å se hva ordet empati betydde. Altså hallo, jeg vet at Utøya er et sårt tema for mange, men å kalle folk dum og uten empati fordi han hadde dratt en liten spøk over et bilde, er å overreagere. Når noen derimot skriver at de hadde også vært sure for å måtte klemme en slik landsforræder, det er å gå over grensa. Og det å kalle folk dum osv er et personangrep og burde bli slettet. De kan ikke komme her og klage over en fyr som bare hadde vært litt morsom, også samtidig være mye verre enn han. Dobbeltmoral kalles det.

Så jeg gikk jo selvfølgelig inn for å forsvare mannen som de hadde klikket på, og skrev noe som at de hadde overreagert og at Stoltenberg faktisk så sur ut ved første øyekast, sammenlignet han med noe fra en mafiafilm, og at kanskje han fyren som hadde kommentert mente å være morsom. Og da fikk jo selvfølgelig jeg smake.. En fyr skrev at det jeg kommenterte hadde ingenting med saken å gjøre og at jeg ved å sammenligne Stoltenberg med noe fra en mafiafilm viste at jeg var enda mindre inteligent enn han fyren som hadde fått gjennomgå før meg.

Så jeg svarte på det da om at jeg forsto det kunne være et sårt tema for mange, men at han fremdeles overreagerte. Og at det var unødvendig og sårende å kalle folk dumme fordi de klarer å se humoren i et bilde som minner mange om en forferdelig ting.

Hva han svarte fikk jeg aldri se, ettersom kommentarfeltet plutselig ble borte for meg, men jeg fikk kjempemange varseler på facebook om at folk hadde svart meg osv.. I mårrest da jeg skulle sjekke svarene, så jeg til min store forbauselse at alle kommentarene folk hadde skrevet hadde blitt slettet. Altså ikke bare de kommentarene som gikk til personangrep og som kalte han fyren som ble klemt en landsforræder, men også de kommentarene som syntes Stoltenberg så sint ut osv, som var helt uskyldige kommentarer.

Først og fremst.. Jeg forstår godt hvorfor noen av kommentarene ble fjernet, for de var direkte støtende, men at kommentarer som at noen syntes han så sur ut, og at bildet hadde passet inn i en mafiafilm, noe som flere var enige i, ble slettet synes jeg er helt feil. Vi har rett til å si hva vi mener i dette samfunnet, så lenge det ikke direkte går ut over folk. Man burde ha rett til å se humoren i ting uten å bli kalt dum og uten empati. Jeg ble veldig rørt av det bildet, jeg tenkte på alle de som døde og ble skadd osv, men jeg er samtidig sterk nok til å klare å se humoren i det utrykket også. Jeg kunne selvfølgelig skrevet om hvor trist jeg ble osv, men bestemte meg isteden for å forsvare en som jeg syntes ble behandlet veldig dårlig.

Link til artikkelen: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10078464

Flere enn meg som synes dette var for dårlig eller er jeg rett og slett dum og empatiløs?2 kommentarer

bamboneyeho.blogg.no

23.02.2012 kl.20:00

Uff, synes det er dumt når det blir slik...for alle har vel lov til å si sine meninger, spesielt når det innebære sannhet, dumt at folk skal overeagere hele tiden ovenfor ingenting...triste greier:(

Hildur

24.02.2012 kl.07:25

bamboneyeho.blogg.no: Ja ikke sant.. Dårlig gjort av vg.no synes jeg. For å slette kommentarer bare fordi de ikke liker dem blir litt feil. Om de hadde vært direkte støtende osv hadde jeg jo forstått det ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits