hits

Mennesker bedre enn dyr?


Menneskene er ikke plassert på denne planeten for å eie den og gjøre akkurat hva de vil med den, de er plassert her for å ta vare på planeten. Det er mitt syn, og det er det jeg føler er rett. Men en eller annen plass gikk noe feil. Mennesker ødelegger planeten, river ned trær, utrydder og plager dyr, dreper og torturerer hverandre. De er født rene og gode, men på ett eller annet punkt blir de korrupte og slutter å bry seg om det rundt seg. Dyr betyr ingenting, naturen betyr ingenting og ikke en gang andre mennesker betyr noe. Rundt om kring dør folk av sult mens andre sitter på milliarder av kroner som de bruker på bortkastede ting til seg selv. Mens mange millioner folk dør pga krig sitter lederne som begynte krigen og koser seg i sikkerhet. Hvorfor er det sånn?  Er det pga at Eva og Adam spise et eple? Er det djevelens verk? Er det for at folk bare ser etter den enkleste løsningen? Eller er de rett og slett bare dømt til å bli onde?

Alt som betyr noe i denne verdenen er penger og skjønnhet, alt annet er verdiløst. Hvorfor behandle folk og dyr bra når man kan tjene mer penger på å behandle dem som dritt. Hvorfor slutte å teste ut sminke på dyr når det er billigere enn å teste det på mennesker? Og hvorfor skal vi vel slutte med pelsoppdrett og feller, når det er så viktig at pelskragen på jakkene til folk er ekte?

Mange bruker den unskyldningen at ''hva kan vel jeg gjøre. Jeg er jo bare en person''. Men vis ingen hadde tenkt på det viset, hadde man jo plutselig vært ganske mange som kunne gjort noe med de problemer vi har. Mange tror jeg ikke gidder å bry seg. Hvis de bare ingorerer problemet så blir det iallefall ikke deres problem, men problemet forsvinner jo ikke på den måten, det blir bare verre.

Alle sier at mennesker er over dyrene, at de er smartere og viktigere enn dyrene, men med en gang det blir snakk om dyreplageri sånn som pelsoppdrett, så begynner de å snakke om at dyrene er så forferdelige mot hverandre, at det er greit at vi er det mot de også. Så da er de plutselig ikke bedre enn dyrene lengre. Flere enn meg som ser dobbeltmoralen her?

Hvorfor ikke bevise at man er bedre enn dyrene ved å ta vare på dyrene og naturen, isteden for å oppføre seg som parasitter som ødelegger alt på denne planeten?


Bildet er funnet på Exposing The Truth, en facebokkgruppe.

#dyrevern #evolusjon #naturvern #dyr #mennesker #samfunn #hildur90 #mshildur904 kommentarer

lulltove

25.02.2012 kl.10:25

Det du tar opp her er utrolig viktig. Jeg personlig mener at religioner og menneskers frykt har mye av skylden for at verden er blitt så forrykt gal som den er i dag. At vi velger å se en annen vei og lukke øynene for andres lidelse er noe vi er blitt lært opp til. Som du sier, mennesker er født uten skam og skyld. Det er vi som voksne som påfører våre barn dette. Når skal så dette endre seg? Jeg tror pendelen er i ferd med å snu og svinge i den andre retningen. Vi har nådd grensen for egoisme og grådighet. Det går sakte men sikkert opp for de fleste av oss at vi må ta vare på jorden vår for å kunne fortsette å leve her. Det viktigste er å begynne med seg selv. Hvis alle bevisste mennesker gjør det, så får det ganske så stor effekt, og gode handlinger og kjærlighet til både mennesker og dyr er smittsomt :) Ha en superfin og reflektert lørdag! Klem til deg fra meg :)

Hildur

25.02.2012 kl.11:50

lulltove: Va kan jo håpe at pendelen er i ferd med å snu, men av og til virker det ikke akkurat sånn! En person kan faktisk ha betydning! For hver pelskrage du ikke kjøper er det jo et dyr mindre som trenger å lide.

bamboneyeho.blogg.no

25.02.2012 kl.12:39

Uff, det er så trist ettersom det er så sant. Jeg skulle ønske at flere tenkt slik for da hadde alt vært annerledes, men en kan bare håpe. Ha en fin søndag videre:)

Hildur

25.02.2012 kl.13:55

bamboneyeho.blogg.no: Er vel lørdag i dag tror jeg? ja det er ganske trist.. men man får bare stå på også blir vi flere etterhvert. Alle mennesker er jo ikke fæle ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com