hits

Tips før du får deg dyr


- Tenk over ting som kostnader og ferier. Regn ut om du har råd til å ha dyret, og tenk på om du har noen som kan passe dyret eller om dyret kan være med når du skal reise. Å dumpe kjæledyr pga sommerferien er patetisk og utrolig slemt (og kan føre til store bøter og fengselsstraff).

- Lær deg det aller meste (helst alt) om det dyret før du kjøper det, da er det mer sannsynlig at du ikke angrer deg i ettertid. Dette gjør også at du er klar over hva som skal til for at dyret skal ha det bra hos deg. Et dyr burde ha mulighet til å leve mer eller mindre som de gjør i naturen. En ørkenrotte for eksempel burde få lov til å grave, gnage og klatre og være sammen med en eller flere andre ørkenrotter.

- Kjøp utstyret og maten før dyret, så du er klar for det før det kommer til deg.

- Vær sikker på at dyrene kommer fra gode oppdrettere. Mange dyrebutikker får dyrene sine fra oppdrettere som ikke er seriøse, noe som gjør at dyret du kjøper kan være syk eller innavlet. Så spør dem hvor de får dyrene ifra.

- Vis du vil ha et hamster, og dyrebutikken ikke har dem, ikke kjøp ørkenrotter eller mus isteden, det er jo ikke akkurat helt det samme.

- Om du av en eller annen grunn ikke kan ha dyret lengre, pass på så det kommer til et bra hjem. Det verste som finnes er å gi bort dyr og i ettertid finne ut at de ikke hadde det bra der.

- Er du ikke sikker på om du vil ha et dyr eller ikke, eller er ikke sikker på hvordan type dyr, så vent heller til du er sikker.

 

- Og husk, det å ha dyr er et ansvar. Det er opp til deg at dyret får et godt liv, så tenk deg om før du skaffer det et dyr. Klarer du ikke å ta vare på et dyr, så ikke skaff deg et, så enkelt er det faktisk.4 kommentarer

Elise <3!

28.02.2012 kl.18:40

Gode tips!

Hildur

29.02.2012 kl.08:49

Elise !: Takk :) Hadde egentlig lyst til å skrive et storm-innlegg om hvor dumme folk er osv, etter å ha lest på noen blogger der folk virkelig ikke hadde hatt peiling før de fikk seg dyr, men fant ut at jeg må slutte å virke så sint hele tiden :P

ørkenrotten

29.02.2012 kl.12:39

Takk for tipsene ;)

Hildur

29.02.2012 kl.15:30

ørkenrotten: Vær så god :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com