hits

Thelma-saken. Sammendrag.


Dette er en sak som har blitt ganske stor denne uken. Hele 6 katter har forsvunnet i et lite nabolag i Raufoss på et par måneder. To av dem ble senere funnet med avskåret ben, og en av dem hadde fått ene øyet stukket ut. Den som ikke hadde fått øynene stukket ut levde faktisk lenge nok til å komme seg hjem, hvor den selvfølgelig måtte bli avlivet pga de store skadene. Selv om politiet sa at man må anmelde dyreplageri, så fikk de av kattefamiliene som dro til politiet nesten ikke lov til å anmelde det, ettersom politiet ikke hadde tid til å se inn i saken. Etter mye om og men fikk de anmeldt det, men saken ble henlagt fordi de ikke hadde noen spor å gå etter.


Bildet er funnet på kilde nr 2.


Et par dager etter at denne saken ble kjent gikk en politiker, Johnny Mikaelsen, ut og lovde en stor dusør på de som ga han informasjon om hvem som hadde gjort dette. Han syntes at når politiet ikke klarte å ordne opp, burde folket gjøre noe med saken. Noe jeg synes er bra, så lenge de selvfølgelig ikke går over styr og kutter av beina på gjerningsmannen eller noe sånt. Selv om den fortjener det så skal man jo liksom ikke stupe ned på deres nivå. Han hadde vel fått inn fire gode tips som han skulle følge opp.

Etter at politiet fikk så masse negativ omtale gikk de ut å sa at beina på katten Thelma hadde nok blitt kappet av av toget, og at derfor var ikke denne saken noe å følge opp. Funnstedet der de fant Thelma var nært toglinjen og bakbeina er kuttet av på en måte som stemmer med bredden på skinnene. Men dette er jo helt absurd. Vis en katt blir påkjørt av toget ville den jo hatt andre skader enn avkuttede ben og et utstukket øye, den hadde jo mest sannsynlig blitt helt most, eller iallefall blitt trukket etter toget pga lufttrukket og dermed fått flere skader. Dessuten er det jo litt merkelig at etter mange år med at ingen katter har blitt påkjørt av toget, så kaster 6 katter seg på togskinnene og dør i en kort tidsperiode. Politiet sa at de måtte legge vekt på at de bare hadde sett på saken om Thelma ettersom det var den anmeldelsen de hadde sett på, men er ikke jobben til politiet å også se på forhistorien til saken sin? Er det ikke relevant at en annen katt hadde akkurat samme skader som Thelma, og at 4 andre katter var forsvunnet? Og hvorfor skulle isåfall 2 katter legge seg akkurat helt likedan på skinnene, med føttene utstrakt over dem så de ble kuttet rett av? Katter er smarte dyr, som ikke akkurat ligger å ser på et stort tog komme mot dem liksom..

Det skal også legges til at en av dem som har mistet katten sin gikk et langt stykke langs toglinjen uten å finne et eneste lik av en katt.

Forstår at politiet har for lite ressurser, men dette er for dårlig altså!

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10053093

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10052786

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10053048Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com