hits

Mobbeofferet del 6 - Til de voksne


Noe jeg ofte har tenkt på angående mobbingen som skjedde på barneskolen, er hva de voksne gjorde da det ble kjent. Akkurat der og da viste jeg jo ikke hva som hadde foregått på foreldremøtene, alt jeg viste var at noen hadde vært tøff nok å sagt ifra og mobbingen hadde sluttet.

I ettertid har jeg fått høre en del fra moren min om hva som hadde skjedd, og det får meg virkelig til å lure.

Da mobbingen ble tatt opp i foreldremøtet, så var det en av foreldrene som hadde sagt ''man kan jo ikke tvinge ungene til å være venner''. Som om jeg var en innpåsliten unge som desperat ville være venn med mobberne, og som derfor hadde sett på at de ikke ville være venn med meg som mobbing. Virket jeg virkelig så dum ut da jeg var liten? Og det var jo ikke bare meg det var snakk om liksom. Eller mente de kanskje at alle foreldrene til de som ble mobbet overdrev? Kanskje var det for å rettferdiggjøre det mobberne hadde gjort, og for å kunne ignorere at noen av de innfødte ungene faktisk hadde gjort noe så fælt. Eller så syntes den personen kanskje at mobbing var greit? Hvem vet. Ganske stygt gjort i alle fall..

Det jeg også har stusset litt på er at skolen ikke meldte om mobbingen til noen, noe de egentlig skulle ha gjort. Men dette kan jeg forstå på et vis. For grendeskolene i området ble lagt ned en etter en, og negativ omtale hadde de kanskje ikke overlevd. Det var først da en reserverektor steppet inn at det ble meldt ifra om, noe jeg synes er bra. Og de ble nok ikke lagt ned av den grunn, for skolen overlevde til i fjor eller noe sånt. De kan jo ikke bare ignorere problemene de hadde hatt og si så stolt som en av lærerne sa ''vi har aldri hatt noe mobbing på denne skolen''. Ja vel.. Hva var det som hadde skjedd med meg og andre da? For det skjedde med flere enn meg.


Bilde fra: froggypond.co.za

 

Lurer på hva de hadde gjort om jeg, som var innflytter, hadde mobbet en av de innfødte? Tror det hadde blitt et veldig stort rabalder uten like, for da hadde det plutselig vært mobbing, og ikke bare snakk om at noen ville være venn med noen som ikke ville være venner.


Bilde fra: Colourbox.com

Når de som blir mobbet tørr å si ifra, så burde skolen virkelig ta tak i det, og ikke bare feie det under teppet.


#mobbing #leirfjord #nordland #grendeliv #skole4 kommentarer

Silje

03.03.2012 kl.14:08

Syntes man skulle hatt en time som hette "respekt" eller "godhet" på skolen!

Det er såå lite fokus på mobbing osv.

Syntes man skulle hatt en egen time hver dag om hvordan man skal være med andre.

Om følelser og respekt.

Det kan ødelegge SÅ mye det å bli mobbet!

Hildur

03.03.2012 kl.15:45

ssilje89: Ja ikke sant, men det aller meste begynner jo i hjemmet, noe man kan forstå når man hører hva ene foreldren sa om mobbingen :) Det har heldigvis blitt litt mer fokus på det enn siden jeg gikk på skolen ;)

Laura og Constanze

03.03.2012 kl.20:47

Jeg syntes i alle fall vår skole, (Furuset) er ganske flinke med det med mobbing. Ikke at alle er superhappy og sånt, men når det blir meldt fra om mobbing blir det tatt opp med rektor, foreldre, og elever. Men det har vært en Del fokus på mobbing de siste åra, da...

Hildur

03.03.2012 kl.23:32

Laura og Constanze: Det er bra :) Er jo ei stund siden jeg gikk på barneskolen, så mye har nok endret seg siden da ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com