hits

Dødsdømte fanger = underholdning?


I Kina er et program hvor de intervjuer dødsdømte fanger like før de skal bli drept en stor hit. De blir spurt om hva de har gjort for å kommet i fengsel, om de har noe å si til sin familie, også får de en sjanse til å si unnskyld. Damen som intervjuer dem er ikke akkurat snill mot dem, blant annet sa hun til en av dem ''Your dangerous to society, you`re shit''.


 

Kina er veldig ''flinke'' til å gi ut dødsstraff. Man kan få dødsstraff for å selge falsk narkotika, selge giftig mat, tvinge noen til å donere bort organer, korrupsjon, samt mord og voldtekt. Og man må absolutt ikke glemme alle de som får dødsstraff pga politisk kriminalitet. Myndighetene som velger ut hvilke fanger som skal bli spurt om intervju velger bort politiske fanger, og fokuserer heller på mordere osv. De mener at dødstraff skal virke skremmende på folket så de ikke gjør forbrytelser, men forskning har vist at det ikke er mer avskremmende enn livsvarig fengsel. Programmet virker i mine øyne som et rent propaganda-program hvor de skal vise folket at det å gjøre en forbrytelse har en konsekvens osv, og skjuler det bak at de gjør det for at fangene skal få lov til å si det de vil si.

Jeg tror noe av grunnen til at Kina har så masse dødsstraff er fordi det er deres viktigste måte å få tak i donororganer. Hvorfor ikke ofre en forferdelig korrupt mann for at flere gode lovlydige menn skal få leve?

Mange av disse fortjener ikke å dø for det de har gjort. De har solgt mat som viste seg å være giftig, solgt falsk narkotika, vært korrupte osv. De fortjener fengselsstraff, men ikke å dø. De som derimot dreper med vilje eller voldtar osv, fortjener livsvarig fengsel i mine øyne. Og er ikke livsvarig fengsel en verre straff enn å bare dø når alt kommer til alt? De lever, men de sitter i et forferdelig fengsel resten av sitt liv, og vet at de aldri kommer til å bli fri igjen. Når du dør så forsvinner du kanskje, du blir kanskje født på ny, du blir kanskje sendt til himmelen eller helvette. Uansett så synes jeg man burde bli straffet i dette livet for det man har gjort. Ikke bare satse på at de blir straffet i det neste og dreper dem.

Hva synes dere om dette?

Kilde. - Info og bilde derfra.4 kommentarer

ørkenrotten

08.03.2012 kl.15:02

Så forferdelig, egentlig litt kvalmt syntes jeg..

Hildur

08.03.2012 kl.16:12

ørkenrotten: Ja ikke sant! Hadde det vært et program som bare gikk ut på at fangene fikk si det de ville osv hadde det vært ok, men ikke når det er sånn propeganda-program for å skremme folk til å tro at de som får dødsstraff fortjener det hele gjengen..

Laura og Constanze

08.03.2012 kl.19:18

Det er kanskje litt dumt av meg å sitte her i Norge og kritisere måten de tenker på, men noen ganger lurer jeg på hva i h...... De tenker med der nede!

Hildur

08.03.2012 kl.19:45

Laura og Constanze: Hehe, jo altså man må jo prøve å forstå deres tankegang og godta at vi har ulike syn på ting.. Men når det gjelder sånne her ting og dyreplageri er det veldig vanskelig.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com