Bibliotekarer
Nå går jeg mitt andre år med dokumentasjonsvitenskap, og målet mitt er å bli bibliotekar. Mange ser på dette yrket som kjedelig. Biblioteket er en plass man skal være stille og sitte å lese. Bibliotekarer er kjedelige strenge grå mus, men som oftest er de litt hjelpsom iallefall. De er også ganske merkelige.

Dette er ikke helt sant. Før var biblioteket kanskje en plass hvor bøkene og viten i fokus. De var fylt av bøker som hadde blitt valgt ut fordi de inspirerte folk til å være gode og arbeidsomme mennesker. Men nå har biblioteket blitt en plass hvor fokuset ikke ligger på utlåning av bøker og viten, men på menneskene. Biblioteket har blitt en møteplass. På noen bibliotek kan man til og med sitte å spille tv-spill.. Med lyd på. Så man trenger ikke være stille lengre, så lenge man ikke bråker i selve lesedelene. Man kan altså være sosiale i biblioteket, samtidig som at ingen ser rart på deg om du går alene. Bøkene er ikke lengre valg ut på grunnlag av om de gjør folk til bedre mennesker, men ut ifra hva som gir folk glede og viten. De låner ikke bare ut bøker heller, men også filmer, cder, lydbøker, spill, Ipader, og har også aviser og datamaskiner til disposisjon. De kan også tilby leksehjelp, voksenopplæring, strikkekafe og andre kulturelle ting. Og det er gratis!


Sentrumsbiblioteket i Tromsø er et av de bibliotekene som byr på veldig mye mer enn bare bøker! Bilde funnet: norskbibliotekforening.no

Alle bibliotekarer er ikke kjedelige grå mus, faktisk er klassen min sammensatt av veldig originale, morsomme og smarte folk. Det eneste jeg tror vi alle har til felles er at vi er hjelpsomme mennesker. Yrket vårt er ikke kjedelig, men fullt av utfordringer, for vi må jo finne på nye ting etterhvert som ting utvikler seg for å få flere folk til å bruke biblioteket. Det er også litt av en utfordring å skal hjelpe alle som kommer innom, ettersom det er så mye rart man kan få spørsmål om. Og har ikke biblioteket bøkene du trenger, så fjernlåner man bare fra et annet bibliotek. 

Ingen av disse bildene er mine, men jeg finner ikke ut hvor jeg har funnet dem på nett lengre.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits