Idioti = dyreplageri?


Jeg er litt frustrert.. Jeg har en venn på facebook.. En person jeg har lagt til for å få nok folk på et eller annet spill en gang i tiden.. Altså en person jeg ikke kjenner annet enn at vi har sendt hverandre gaver på et spill. Hun la ut et bilde av chincillaen sin, og skrev at etter å ha bodd hos henne en måned så var den blitt dobbelt så stor som den skulle være! Jeg antydet på en pen måte at hun kanskje burde justere inntaket av mat eller at den fikk for lite trim, jeg kjenner jo ikke personen så jeg kunne jo ikke direkte være ufyselig, selv om jeg hadde veldig lyst. Jeg fikk til svar tilbake at hun ikke overforet den, men at den bare var lat. Altså.. Vis et dyr er ''lat'' så er det mest sannsynlig eieren sin skyld, og uansett er det eieren sitt ansvar å få dyre sitt i aktivitet. Jeg vet også at hun har en katt som er utrolig fet, så jeg kommenterte tilbake at det aldri er dyrets skyld at det er fet, så lenge det ikke var genetisk.. Og det skjer ikke så veldig ofte. Etter litt fram og tilbake, hun kalte meg en ''zookeeper'' ettersom jeg liksom viste så mye, og jeg måtte gjøre det klart for henne at jeg ikke mente å være frekk eller noe sånt (tror ikke hun ble fornærmet), så skrev hun at alle dyrene hun hadde hatt hadde vært fete og sunne..

Et dyr er aldri fet og sunn.. Iallefall ikke når den er dobbelt så stor som den burde være! Tenk deg hvor fælt et menneske føler seg vis det er dobbelt så stort som det egentlig burde være! Og ettersom alle dyrene hennes har vært fete kan hun ikke skylde på at de alle sammen har vært late, når sannsynligheten er at det er hennes feil.. Hva er sannsynligheten for at hun har hatt 5-10 dyr som alle sammen har hatt noe feil på seg så de legger på seg fort liksom?

Å la dyrene sine bli fete ER dyreplageri, på akkurat samme måte som at foreldre som lar barna sine bli skikkelig fete er barnemishandlere.. Har du er dyr er det du som er ansvarlig for at det får oppfylt sine behov så det er sunt, passe tynt og lykkelig!


Noe som er enda sykere er at jeg fant en side som er basert på at folk laster opp ''søte'' bilder av sine fete dyr.. Hvor kvalmt er ikke det?

#dyrevern #dyr #fedme #ignoranse #hildur90 #mshildur903 kommentarer

miaoginga

08.04.2012 kl.19:08

Veldig bra skrevet! Jeg er sånn "fadder" til sånn dyrevern side :-)

Natalie

08.04.2012 kl.19:33

bra skreve!

LifeOfPorn - Hannepaii!

08.04.2012 kl.22:15

Jeg gjør det selv c: men den er jo ikke overvektig, bare svær :3 Den slanker det jo av seg hver sommer ^^, virker fornøyd c:

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits