hits

Bunes gård


Bunes gård ligger i Tromsø, hvor det blir holdt et veldig omstridt hestehold. De hadde på det meste 30 hester, men etter mye om og men er de nå nede i 16 hester. Den første bekymringmeldingen kom inn allerede i 2004, og etter det har mattilsynet gitt hesteeierne pålegg etter pålegg som de har mer eller mindre ignorert, sånn som jeg har forstått det.

Stallen deres er elendig og de hadde vist bare 10 bokser så flere av hestene måtte dele boks eller så ble de plassert ut på den smale gangen med bare tau imellom hverandre. De fikk beskjed om å fjerne spiker som stakk ut som hestene kunne skade seg på, noe de ikke gjorde. De hadde gravemaskiner innenfor gjerdet til hestene, og selv om mattilsynet ba de om å flytte dem eller gjerde dem inn så gjorde de ikke dette. Det har også blitt observert et nyfødt føll som lå ute i snø og vann, men om det lå der lenge vet jeg ikke. Men man burde vel kanskje holde høygravide hester innendørs når det er vinter? En hest hadde også øyebetennelse som eierne prøvde å kurrere med saltvann over en lengre periode uten å ringe vetrinær. De har også løyet om at et lehus var ferdig. Det har også blitt satt spørsmålstegn ved renholdet i stallen.


Nyfødt føll ute i kulde og vann.

De skulle egentlig bare ha 10 hester, men dette unngikk de ved å sette 6 hester på en annen gård, hvor datteren tok seg av de. Nå har de fått frist til onsdagen til å kvitte seg med 6 hester, enten ved å sende de til slakt eller selge de. Det er mange som har tilbudt seg å ta vare på hestene så de ikke blir slaktet, men dette har de avslått. De nekter selvfølgelig fordi de føler seg dårlig behandlet og sier nå at vis Mattilsynet kommer for å tvangshente 6 hester, kommer de til å avlive alle hestene sine framfor media med en slaktepistol. Hvordan kan noen som påstår at de er glade i dyrene sine nekte å fikse på de tingene som er feil i stallen og hvordan kan de tenke seg å avlive alle hestene sine bare fordi de ikke får lov til å ha så mange hester?

Vis jeg hadde hatt hester, og jeg har fått beskjed om at det var noe jeg måtte fikse så hadde jeg da gjort dette uten å mukke. Og jeg ville da ikke ha hatt flere hester enn det jeg hadde hatt plass til. Og det er ikke som at de ikke har råd til å fikse tingene, da de selv har fortalt at de har avlshester som de har betalt flere hundre tusen for.


Stallen. I gangen brukte noen av hestene å bli satt pga plassmangel.

Å sette seg inn i denne saken er litt vrien. For man får høre så mye forskjellig.. Og om alt stemmer vet jeg ikke. Man må huske på at denne saken har foregått siden 2004 og at ting har gått kjempesakte da Mattilsynet ikke har noen baller. Derfor er det jo mulig at noen dyrevernere har løyet om visse ting. Man vet jo aldri. Men jeg har sett bilder av stallen og den er elendig. Og det nyfødte føllet er det også tatt bilde av. Og det er Mattilsynet som har observert at hesten med øynebetennelse ikke fikk den hjelpen den skulle fått.. Og med tanke på at eierne har virkelig dratt føttene etter seg med å fikse det som burde fikses, og at de har løyet og prøvd å unngå loven så burde de ikke få lov til å ha ansvar for så mange hester.


Hester sammen med gravemaskin.

Jeg mener ikke at en stall skal se flunkende perfekt ut, men hester fortjener da å bo i en stall der de har nok av plass, der det ikke er store sjanser for at de blir skadet og at skadde hester får den oppmerksomheten de fortjener.

 

Kilde. - Utendørsbildene og noe info derfra.

Kilde. - Stallbilde og info.

Kilde. - Info.

#hest #dyr #dyrevern #animal #hildur90 #mshildur902 kommentarer

lauraconstanze

25.05.2012 kl.22:19

Er det mulig! Dette er jo selvfølgelig helt fryktelig av folka, med det viser også hvor ueffektivt systemet er i norge. Jeg har hørt om en del saker hvor dyreplageri har pågått en lang stund, uten att det har blitt gjort så mye med det.slik som det er nå slipper folk lett unna med dyreplageri, og sånn kan det bare ikke være! Hmrph...

Hildur

26.05.2012 kl.13:22

lauraconstanze: Ikke sant! Dyr har rett til å leve på best mulig måte og derfor burde dyreplageri bli mer fokusert på av politi og mattilsynet. Dessuten er jo første steg mot å skade mennesker å skade dyr, så det er jo bedre å ta de på dyreplageriet med en gang så det ikke får utvikle seg mer. Denne familien burde jo bare gjort det som mattilsynet sa de burde gjøre så har de slippet å måtte slakte dyrene sine.. Og kanskje gitt de litt mer oppmerksomhet så hestene slapp å føde i kulden osv..

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com