hits

Religion - Mitt syn på saken - 2012.


(Skrevet i 2012 tror jeg, og lagt som skjult da jeg søkte jobb sist.)

Jeg liker ikke religion. Eller.. Jeg liker ikke organisert religion. Klarer liksom ikke helt å tro på en gud som er så urettferdig at hvis tror på feil ting og går i kirka isteden for synagoge så blir man straffet. Hva med alle urfolkene som ikke har fått mulighet til å møte alle mulige religioner og valg den de trodde var rett, men som bare trodde på den ene tingen de har hørt om? Fortjener liksom de å brenne i helvette eller å bli gjenfødt som en snegle? Dessuten fører organisert religion til krig og fremmedfrykt.(Bilde funnet: dreamstime.com)

Jeg mener at religion, altså det man tror på, det må være personlig. Å tro på noe bare fordi det er det du har blitt opplært til og fordi det er det som er vanlig i ditt land/område virker jo utrolig dumt. Dessuten er som oftest ikke alt i en spesiell religion er bra, eller kan leses feil. Bøkene jødedommen, islam og kristendommen bruker er jo eldgammel og skrevet av mannfolk som ikke viste bedre enn å rake ned på kvinner, homofile, spre hat osv.


(Bildet funnet: jimmyogotico.deviantart.com)

Det jeg tror er at det finnes noe vi ikke kan se, og noe etter døden. men jeg vet ikke akkurat hva. jeg tror det finnes en slags himmel eller at vi blir gjenfødt på et eller annet vis. Jeg tror at det vi gjør i dette livet påvirker hva som skjer videre. og jeg vet jeg tror på gjenferd, mennesker som etter døden har blitt sittende fast i denne verdenen av en eller annen grunn. Jeg håper det finnes engler, ettersom det er en så fin ide, eller noe som ligner ideen engler. Jeg tror det finnes en slags magi i naturen. I alt rundt oss. Dermed burde vi behandle omgivelsene våre med respekt. Ikke ta mer en det man trenger, og være takknemlig for det vi får.

(Bilde funnet: 123rf.com).

Jeg synes det er viktigste her i livet er å være det beste mulige menneske man kan være. Hva slags religion har ingen betydning i det neste livet, men det man gjør mot folk, dyr og kloden. Jeg unngår å skade dyr når jeg kan, selv om jeg ikke er imot å spise dyr, så lenge de har hatt et godt og langt liv. jeg prøver å ikke være frekk og slem mot folk, og jeg prøver å være miljøbevist.

 
(Bildet funnet: iangrey.org)

Alle mennesker er like mye verdt, så lenge de ikke gjør noe dårlig mot dyr og mennesker. Og homofile er født homofile, og det er dermed helt naturlig. Om dyr er verdt like mye som et menneske er jeg ikke helt sikker på, men de har sin egen verdi og burde få leve et godt liv.


(Bildet funnet: staticage.blogg.no)

Hva du tror på er opp til deg selv, så lenge det ikke går ut over andre.

Q: hva tror du på og hva synes du om det jeg tror på?Stikkord:

10 kommentarer

Pia

11.06.2012 kl.15:44

Det er ikke religion som er problemet, det er menneskene.

synskepeggy

11.06.2012 kl.18:18

Det var en klok mann som sa følgende : Jeg tror på Gud,men jeg tror ikke Gud er en kristen.

Jeg kunne ikke vært mer enig.Og selv om de fleste ikke er klar over det - mange tenker ikke så dypt - så oppsummerer disse få kloke ord en vanlig oppfatning av kristendom og religion.

Selv har jeg alltid følt en sterk dragning til buddhismen,for meg er ikke buddhismen en religion,men en livslære og livsstil som passer som hånd i hanske til både min måte å leve på,livssyn og personlighet.

Hilsen synskepeggy.

Ella

11.06.2012 kl.18:18

Enig med Pia.

Ina Sofie Martinsen

11.06.2012 kl.18:20

Jeg skal komfirmere meg snart, og jeg visste IKKE hva slags religion jeg skulle velge. Mamma ville at jeg skulle ta i kirken, mens pappa ville at jeg skulle ta humanistisk. Og sånn fotsatte det langt uti slekta. Jeg hørte om mange som bare tok i kirken fordi foreldrene sa de skulle det. Men jeg mener at det er jo vi barna som skal konfirmeres, ikke de voksne. Så jeg valgte humanistisk, siden jeg SELV ville det. Jeg er veldig sikker på at alle som lot foreldrene bestemme hvordan de skulle konfirmere seg, kommer til å angre VELDIG når de blir større. Så jeg er veldig glad jeg bestemte selv hva jeg skulle ta :)

Lille Stine

11.06.2012 kl.18:47

Jeg tror mer på Disney eventyrene enn alt det rare som står i bibelen osv..

Hildur

11.06.2012 kl.23:09

Ina Sofie Martinsen: Jeg komfirmerte meg i kirka, selv om jeg egentlig ikke ville. Men kommer nok til å melde meg ut etterhvert :)

Hildur

11.06.2012 kl.23:09

Lille Stine: Hehe :D

Hildur

11.06.2012 kl.23:15

synskepeggy: Bra det da :) Liker også buddhisme :) Russenavnet mitt var faktisk buddha ;)

Hildur

11.06.2012 kl.23:15

Pia: Enig..

Hildur

11.06.2012 kl.23:15

Hehe :P Genialt ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com