hits

Psykisk syke burde ikke få barn.


Vis man faktisk er så dårlig at man nesten ikke klarer å ta vare på seg selv, og har dager hvor man ikke klarer å gjøre noen ting enn å sitte å se tv, burde man ikke prøve å få seg barn i tillegg.

Jeg blir så sint når jeg hører om folk som planlegger å få barn, selv om de absolutt ikke klarer å ta vare på et barn. Enten de har dårlig råd, ingen jobb eller er psykisk syke.. Vis man ikke er helt sikker på at man kan gi ungen den sikkerheten og tryggheten den trenger, burde man ikke få seg barn. Da burde man heller jobbe med seg selv sånn at man kan få barn senere.

Selvfølgelig trenger ikke barn å lide av at foreldrene er psykisk syke, og noen klarer å ta godt vare på barn selv om de er deprimerte osv, men hvorfor ta sjansen på å få barn når man allerede sliter? Hvorfor ikke vente til man faktisk er så bra at man kan være sikker på at man er klar for barn?

Barn blir som oftest påvirket at at foreldrene er psykisk syke, selv om det ikke trenger å få så store konsekvenser. Kanskje blir ungen usosial og sjenert fordi den var oppvokst med at foreldrene aldri tok den med ut blant folk, men heller satt hjemme og syntes synd på seg selv.. Kanskje blir den å føle seg ignorert. Kanskje blir den ikke å føle seg trygg. En ting er sikkert iallefall.. Har du psykiske problem så ikke klem ut en unge før du er frisk.. Og vis du allerede har barn og sliter.. Skaff deg hjelp, så ungene slipper å slite i tillegg..


(Bilde funnet på: takenbythewind.com)7 kommentarer

Ru1 ♥♥

08.07.2012 kl.13:24

enig!

Hildur

08.07.2012 kl.14:41

Ru1 ?: :)

Randi

08.07.2012 kl.18:15

Kjäre Hilde!

Det skrives "hvis" ikke "vis"! ;)

Bamboneyeho

08.07.2012 kl.19:10

Veldig bra i dette innlegg ja, du har mange gode poeng der;)..det er mange som ikke sliter, men som ikke er bra foreldre for det, men jeg ser for meg at det ikke kan være lett å være foreldre hvis man sliter psykisk nei:(

Hildur

08.07.2012 kl.22:41

Randi: Kjære deg.. Selv om jeg synes det er greit at fok forteller meg om skrivefeil var vel dette litt småpirking tror du ikke?? :P Du forsto vel hva jeg mente håper jeg selv om jeg hadde glemt en H?

Hildur

08.07.2012 kl.22:45

Bamboneyeho: Jo det er mange som ikke skulle vært foreldre, absolutt! Tenker bare på alle de som faktisk lever i hjem hvor det er vold og skremsel døgnet rundt, de som er avhengig av dop eller alkohol osv.. Og noen er rett og slett så dumme at de ikke burde få barn :P Folk som ikke forstår at oppveksten til barna har mye å si på hvordan de blir som personer osv ;) Jeg har sett mange ulike foreldre i mitt liv og vet om flere som virkelig burde ha skjerpet seg og fått hjelp.. Dessverre var jeg da såpass liten at jeg ikke viste om barnevern osv så jeg fikk aldri til å hjelpe de som trengte det.

Bamboneyeho

08.07.2012 kl.23:14

uff, ja så sant å si, har også hørt og sett en del av disse foreldre du beskriver ovenfor her, hadde en nabo for å si det mildt:( er enig med deg....tanken som teller vet du. Det er ikke alltid lett å hjelpe, selv om man vil. Ønsker deg en riktig god natt;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com