hits

Urtegal!


Først en liten oversikt over hva jeg har gjort i dag.. Bare for å skryte litt..

 

- Malt litt på et uthus + to planker som Pappa hadde satt opp på huset isteden for noen gamle som hadde sprukket. Måtte klatre høyt opp i en stige som sto skjeivt.. Megaskummelt, men Pappa hadde presset den så langt ned i jorda at jeg egentlig ikke hadde noen grunn til å være redd!

- Plukket ugress og vatnet planter. Wiii så gøy!

- Vært på jobb.

- Jogget litt med hunden for å kjenne hvordan kneet mitt føles.. Har hatt en del vondt i ledd og muskler i det siste, men har i det minste fått bedre kondis i sommer.. :P Kneet var ikke så verst heller..

- Laget middag.

Så til poenget med innlegget..

Det er helt fantastisk å ha en hage med forskjellige urter i! Herlig! Går ut i hagen hver dag når jeg lager middag og plukker noe for å ha oppi maten. Vi har ikke så masse urter, men løpestikke, gressløk og sitrontimian passer i det aller meste! Vi har også fenikkel, som passer til fisk og vilt, men det spiser jeg veldig sjeldent.. Jeg har også lært meg å spise tomat som er kokt eller stekt, noe jeg ikke gjorde før pga frøene. Men vis man koker dem lenge så blir det jo mer eller mindre som det man får kjøpt på boks, grovhakkede tomater.. Så har brukt mye tomat de siste ukene! Har eksprimentert litt for å si det sånn.

Middagen i dag ble kyllingvinger med en blanding av potet, gulrot, hvitløk, løpestikke, gressløk og sitrontimian. Hadde ikke i noe annet krydder faktisk. Ble kjempegodt! Prøvde også å lage pasta og kjøttdeigsaus i går til meg og Pappa, men ble misslykket. Men vet iallefall hvor jeg gikk feil så jeg skal prøve på nytt igjen. Sausen lagde jeg jo fra bunnen av, noe jeg aldri har gjort før, så hadde i for lite tomater og urter i forhold til kjøttdeigen ;) Men smakte godt med litt sweet chili på i det minste! Har også lagd en del gryter med bare råe ingredienser (forutennom pølsa da) som ble kjempegod!

Tenker at etterhvert skal jeg prøve å lage det meste mer eller mindre fra bunnen av. Og når jeg en gang får egen hage skal jeg ha en fantastisk urtehage! Jeg liker å ha jord under neglene og være grønn på fingrene :D Dessuten er det jo sunt med urter!Random bilde fra i sommer som jeg tror jeg ikke har lagt ut før.. Blåmeis for de som lurer.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com