hits

Har kokt solbær-blåbær-saft!


Jeg har plukket litt bær både i sommer og i fjorsommer. Så på lørdag fant jeg ut at jeg endelig skulle gjøre noe med de bærene. Jeg fikk låne saftkoker av Mamma. Hun og Bestemor hjalp meg litt med å finne ut hvor lang tid de skulle dampes og ca hvor mye sukker jeg skulle ha, samt hvordan en dampkoker faktisk funker.. Var veldig gøy og jeg fikk hele 11 liter saft ut av bærene. Smaker ikke så mye blåbær egentlig, ettersom jeg fant så lite i fjor og ingenting i år, men har jo hatt oppi litt så vet jo at næringsstoffene fra dem er der. I dag drakk jeg hjemmelaget saft til frokost, og det var kjempegodt!


Husmorsemne likevel kanskje?Nam nam nam! Ga bort mesteparten da, men fikk med meg 1 liter til Tromsø som jeg skal kose meg med i høst!

Gøy å lage noe av det man finner ute!

 


Minner om konkurransen jeg har gående, der alle som blir med kan vinne en goodiebag. Gå inn på konkurranse-kategorien for mer info. Lett å finne.Stikkord:

7 kommentarer

Hannepaii

20.08.2012 kl.17:28

Så deilig ut :D Hjemmelaget er jo alltid best!

lulltove

20.08.2012 kl.18:57

Så flink du har vært :) Viktig og morsomt å ta med seg tradisjoner og oppskrifter videre i familien :)

Cathrin

20.08.2012 kl.19:30

nam! :)

Bamboneyeho

20.08.2012 kl.20:55

Så flink, høres godt og sunn med hjemmelaga saft:)

Hildur

21.08.2012 kl.10:59

Bamboneyeho: Hehe takk! er jo en del sukker oppi da, men trøster meg med at det er næringsstoffer i den også da :P

Hildur

21.08.2012 kl.11:02

lulltove: Ja er det :P Jeg er jo litt gammeldags så skikkelig gøy å lære seg sånt så jeg kan lære det videre ;) Blir nok å skal lære meg mer etterhvert :) Har jo planer om å lage en skikkelig mathage når jeg en gang får egen hage! Mesteparten av safta man får kjøpt i butikken er jo bare elendighet egentlig. Full av kunstige greier som muligens gir folk kreft og null næringsstoff.

Hildur

21.08.2012 kl.11:02

Hannepaii: Ja egentlig :) Da vet man iallefall akkurat hva som er oppi den ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com