hits

Sosialt media som dagbok?


En tommelfingersregel når man legger ut ting på sosialt media, blogg og generelt nettet, er at før man trykker "Post" så tenker man i to sekunder "Er dette noe som folk er interessert i å vite?" Kommer du fram til at dette er noe folk vil vite, så trykk gjerne på "Post". Finner du ut at den eneste som kanskje bryr seg om dette er deg selv, kanskje du skal la vær?

Er det noe som irriterer meg noe fryktelig, er å bli spammet av folk på sosialt media. De gjør det jo ikke med vilje for å plage meg, men ved å dele hver lille detalj om livet sitt, dagen sin osv, så blir det sånn at de faktisk spammer de som er venn med dem, eller som følger dem. Å vite akkurat når en person går å legger seg HVER kveld, er ikke noe jeg føler jeg trenger å vite, dessuten er det en veldig uinteressant post. Alle legger seg jo å sover en gang i blant! De fleste sover faktisk ca 8 timer hvert døgn, så det er ikke noe interessant å vite akkurat når du la deg, så lenge du ikke har holdt deg våken i sånn 5 dager eller noe sånt! Det samme gjelder de som skriver hver dag hva de har spist, når de har trent osv. Selvfølgelig, er det noe spesiell mat du har laget, go for it! Men å legge ut hver dag at "i dag har jeg spist pølse og stappe, og i dag har jeg spist kylling og ris". SNORK sier jeg bare! Alle spiser. Og om du trenger ofte, så er det heller ikke så interessant for oss andre å vite at "nå har jeg trent, og skal hoppe i dusjen". Om man er som meg derimot, som trener ca en gang i måneden, da kan det være lov å fortelle at man har trent, ettersom det er en sånn begivenhet som ikke skjer så ofte. 

Også er det de som deler linker, konstant! Minst 30 linker om dagen, noe som gjør at alle som er venn eller følger denne personen sitter med den ideen om at denne personen har ikke noe liv, foruten på nett da. Noen linker i ny og ne er jo gøy eller spennende å lese, men om du poster 30 linker om dagen, så mister de litt verdien, gjør de ikke?

Og dette gjelder ikke bare linker, men alt egentlig. Om man skriver 10 forskjellige statuser på Facebook om dagen, og legger ut 30 linker om dagen, hvor mye blir da hvert innlegg verdt? De blir verdt ingenting, ettersom det blir sett på som spam, og som gjør at i verste fall så blokkerer folk deg, eller til og med sletter deg som venn. Spam er uutholdelig slitsomt, og uansett hvor glad jeg er i en person så er 10 ulike statuser om dagen irriterende. 

Dette er ikke sagt for å være slem. Dette er bare mine meninger, og jeg er glad i dere, uansett om dere deler alt på sosiale medier eller ikke. 

Poenget mitt er bare "Tenk deg om to ganger før du legger ut noe!"


#facebook "sosialemedier Én kommentar

RMR707

27.10.2013 kl.22:49

I dag har jeg spist lapskaus til middag. Senere ikveld/natt skal jeg legge meg for å sove. :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com