hits

Bli fosterhjem for dyr!


Jeg vil anbefale alle som er glad i dyr, og som har tid og anledning, om å bli fosterhjem for dyrebeskyttelsen. De står for mat og høy, så det skal ikke koste deg noe (så lenge ikke dyret blir skadd eller sånt da). Det er dessuten en fin måte å hjelpe dyr som ellers kanskje hadde blitt avlivet. Så man kan tenke sånn på det: Hvert dyr du tar inn i ditt hjem til dyrebeskyttelsen finner et permanent hjem, er et dyr mindre som blir avlivet eller dumpet i skogen. For det er dessverre ikke alle som forstår at når man skaffer et dyr så er det et stort ansvar. Mange skaffer seg en katt, fordi den er søt og sånt sikkert, også når sommeren kommer vil de reise på ferie men ikke har noen som kan passe katten deres. Ellers så er de så lure at de har skaffet seg en hunnkatt, og latt vær i sterilisere den, så de får kattunger de ikke gidder å prøve å få gitt bort. Folk er til tiden uansvarlige og dumme, og det er derfor dyrebeskyttelsen trenger flere fosterhjem. Man velger selv hva slags dyr man vil ta inn, og om det ikke passer å ta inn et dyr akkurat der og da kan man alltids si nei. Det er også en flott måte å finne ut hva slags dyr man selv har lyst på, for sånne som meg. Jeg har lyst til å ha alle dyr i hele verden jeg! Noe som ikke går da jeg lever i ei leilighet på 35 kvadratmeter og er en fattig student. Så langt har jeg passet to marsvin og en kanin, og jeg kan trygt si at jeg liker begge de to typene gnagere (Edit: kaniner er ikke gnagere, men i harefamilien). Man får iallefall en smakebit om hvordan det er å være en dyreeier uten å ha det ansvaret hele livet til dyret. Virkelig noen søtnoser disse to!Rasmus syntes buksa mi luktet så godt her en sommerdag!

 

Jeg leste nettopp en artikkel om ville katter i Narvik, som mest sannsynlig kom til å fryse ihjel, fordi de ikke hadde nok hjem å sende kattene til. Vet at skikkelige villkatter kan være vanskelig å håndtere, men har selv temmet et par stykker, som andre så på som håpløs. Mange av villkattene i Narvik er sikkert også litt tamme, da de har hatt eiere før, som har blitt lei dem, eller dratt ifra dem. Dette er helt forferdelig å lese, og det er ikke bare i Narvik det er sånn. I Tromsø er det også en veldig stor pågang på katter som trenger hjem, og det er veldig trist at jeg ikke kan ta inn katter. Men jeg bidrar iallefall ved å ta inn gnagere.

Ta kontakt med nærmeste Dyrebeskyttelsen for å få mer info og kanskje bli fosterhjem! Det er absolutt verdt det!

Deler av dette innlegget stammer fra min andre blogg, men følte for å skrive det her også!

#dyr #dyrevern #fosterhjem #dyrebeskyttelsen #frivillig #hildur90 #mshildur903 kommentarer

wa2wo.blogg.no

27.10.2013 kl.15:21

ARGH! Jeg blir så forbannet over å lese det du skriver om alle kattene som forlates! Jeg har selv vært fosterhjem for en katt, men kjøpte den tilslutt selv, da den ikke ble adoptert. Det er så synd at alle vil ha kattunger framfor å hjelpe de som er blitt voksne. Jeg synes fosterhjem kan være en god løsning for mange som kanskje ikke føler seg helt rede for å være katte/hunde/marsvin etc eier på heltid :) Selv har jeg også hjulpet dyrebskyttelsen i nabokommunen med å få omplasert en katt som hadde vært på kattehuset i mange år uten å bli adoptert. Det er fantastik å kunne hjelpe dyr og hadde jeg kunnet hadde jeg også tatt inn flere dyr her jeg bor nå, men desverre så er det fult med de tre kattene som bor her nå! Å oppfordre andre til å også være fosterhjem slik som du kan jo kanskje bli ett innegg etterhvert det også <3 :)

Hildur

27.10.2013 kl.18:24

wa2wo.blogg.no: Ja det er forferdelig at folk kan behandle dyr som gjenstander. Er viktig å gjøre det man kan for dyr og mennesker. Synes du også burde skrive om dine opplevelser som forstermor, og oppfordre andre til det samme :) Hvem vet. Kanskje vi, ved å skrive om dette, kan hjelpe dyr å få et hjem? :)

wa2wo.blogg.no

27.10.2013 kl.18:31

Det er det, jeg blir dårlig av slikt. Absolutt! Jeg er veldig glad jeg fikk gjort slik at Sobia fikk et hjem etter 5 års ventetid. Det var ingen som ville ha henne fordi hun så "skummel ut", men hun trivdes ikke med de andre kattene heller og hadde det bare fælt. Jeg skrev bare et eneste innlegg på bloggen om det var noen snille mennesker som ville ha denne flotte jenta som har ventet så lenge og vips, et par dager etterpå fikk hun seg et godt og trygt hjem etter 5 års ventetid! Jeg var så glad:D Har også fått en hel haug med lesere til å være med og rive ned sirkusplakater og til å ikke kjøpe, eller legge bort pelsjakker de allerede har. Så ja, det er svært viktig å gjøre alt man kan for å hjelpe til, og det viser seg jo at det faktisk fungerer. Mange tror nok at det skal så mye mer til men hver minste ting et menneske gjør, gjør en stor forskjell for dyrene. :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com