Dyreparker avliver friske dyr!


Folk trodde kanskje dyreparker er koselige plasser, der folk kan få oppleve ville dyr som har alt de trenger av plass og kjærlighet. Der kan dere tro igjen folkens. 

Dyreparker flest, behandler dyrene sine som objekter. Ting de tjener penger på. De skaffer seg dyr, for at folk skal komme å se på dem, men når de blir til bry avliver de dem bare. Dette er noe som er helt vanlig. Namskogan familiepark gjorde en av bjørnene sine gravid, de fikk to bjørnunger, som alle elsket. Men så var det jo sånn at familieparken ikke egentlig hadde plass til de to ekstra bjørnene, så da de hadde kommet ut av den fasen der de var søte og små, skjøt de dem bare.

 

Jeg leste i dag en artikkel om en dyrepark i Danmark, som skulle avlive ene giraffen sin, som er helt sunn og frisk, for så å obdusere han framfor publikum, og gi restene hans til løvene. Grunnen til dette var fordi de vil unngå inavl. At de vil ungå innavl forstår jeg. Man skal alltid unngå å skape syke dyr, da de vil lide. Men hadde det ikke vært mer ansvarfullt å heller kastrert søte Marius, enn å drepe han? Burde ikke det samme prinsippet om å ta ansvar for dyrene man skaffer, gjelde dyreparker også, og ikke bare privatpersoner? Om man skaffer seg en katt, og den får unger, er det jo eieren som har ansvar for å gi ungene nye hjem, og å kastrere katten om man ikke vil ha flere kattunger.

 


(Bildet lånt fra artikkelen). 

Og hvor mye bryr de seg om dyrene sine egentlig, når de er villige til å drepe han og obdusere han framfor folk? De bryr seg ikke i det hele tatt tror jeg. Dyrene er en gjenstand de tjener penger på, og til og med i døden skal de tjene penger på dem. 

Den vitenskaplige direktøren i dyreparken forstår ikke hvorfor folk blir så opprørte over at de skal drepe en giraff, og mener at det er fordi folk gjør forskjell på dyr. En annen dyrepark i Danmark avliver nemlig 700-800 hjort årlig, sånn at det ikke skal bli for mange av dem, og det synes selvfølgelig "alle" er greit. Jeg synes ikke det er greit i hele tatt, så ikke legg ord i munnen min Mr! Det er jo tydlig at de bare lar sin hjortebestand gå amok, og hvordan de ungår inavl der forstår jeg ikke. Sikkert ved å ha kjempemange individer og å drepe mange av dem årlig vil jeg tro. Men hvordan er dette å ta ansvar? Burde det ikke settes noe krav til dyreparkene snart? Det virker jo som om de kan gjøre akkurat hva de vil.Jeg tenker også tilbake med gru på den frykteligste dyreparken jeg noen sinne har vært på, som jeg har nevnt flere ganger, dyreparken i Umeå, hvor jeg nesten begynte å gråte over hvor fælt dyrene hadde det. Dyrene hadde liten plass og ingenting for å aktivisere dem. Dette er seriøst de mest deprimerte dyrene jeg noen sinne har møtt på, og det gjør så vondt i hjertet mitt å tenke på at disse folka tjener penger på at de besøkende ikke forstår det. De burde skamme seg for at de behandler dyrene sånn. Og folk burde unngå å dra til sånne dyreparker!Jeg bryr meg fint lite om hvordan type dyr det er, men skaffer man seg et dyr burde man ta ansvar for det!

 

#mshildur90 #hildur90 #dyr #dyrevern #dyrepark #giraff #UmeåDyreparkBurdeBliLagtNedNå3 kommentarer

Victoria Wisløff

07.02.2014 kl.18:47

Å herreminn så trist og utrolig dårlig gjort! Har vært både i Kristiansand og i Målselv, men hadde ingen aning om at slike ting skjer bak "fasaden".

Zoey

07.02.2014 kl.18:47

jeg liker bloggen din veldig mye.

Hildur

07.02.2014 kl.19:06

Victoria Wisløff: Ja er helt fryktelig. Forstår dyreparker må tjene penger, men de kunne da likevel gjort det som var ansvarsfullt. Kan man ikke ha dyr uten å måtte avlive dem, så burde man ikke skaffe seg dyr.

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Har også begynt å lære meg å spille på mandolin. Er litt nerd så har en annen blogg som heter mshildur90.blogg.no. Kontakt: mshildur90@hotmail.comhits