hits

Bekymret ørkismamma!


Da jeg sto opp i dag så jeg plutselig at Laura (den svarte ørkenrotta) hadde mistet en god del pels rundt nesen. Jeg fikk panikk og skyldfølelse fordi jeg ikke hadde sett det før det ble så ille, ringte dyrlegen, og fikk time til henne og Orla..men ikke før i morgen. Jeg har lest litt om sykdommer ørkenrotter kan få, iallefall nok til å se om noe er galt, og tror det kan være parasitter. Det kan selvfølgelig være andre ting også. Jentene mine virker frisk å raske ellers, pelsen er blank og de er aktive, men jeg tar ikke noen sjanser. I dag blir jeg nok å være helt paranoid, sjekke temperaturen stadig vekk, se til dem hver halvtime og rett og slett være den beste ørkismammaen jeg kan være. Når de blir syke tåler de jo mindre enn vanlig, så jeg tenker at å ta dem med ut på badet kanskje ikke er den beste ideen. Dessuten er det greit å vaske badet sånn i tilfelle jeg må vaske begge burene grunnet parasitter osv, så har jeg iallefall en ren plass å putte ørkenrottene. Orla har antydning til pelstap på nesa, mens Ronja ser helt vanlig ut. Og det er noe med Laura og Orla, så blir jeg nok å ta med Ronja til dyrlegen også en dag. Om de trengte medisin så skulle jeg få til Ronja også, men tenker også at Ronja er gammel, og da kan det være greit med en liten sjekk av henne. Jeg blir helt paranoid av dette for å si det mildt!Snakket med hun på dyreklinikken, og henne de har fått time hos er flink på gnagere, både små og store, så det er jeg lettet over. Var redd jeg måtte lete etter noen som kunne om smågnagere for å bestille time. 

Jeg var jo borte 10 dager, og etter det har jeg ikke fått lufte-rutinen helt inn enda, så er nok derfor jeg ikke oppdaget det før i dag. Det må ha skjedd i går mest sannsynlig. Så at Laura var litt grå rundt nesen, men trodde det var badesand, ettersom de har vært giret over å bade i sanden siden jeg kom hjem. Jeg skulle jo koblet det at de badet mye med at det klødde, men jeg har akkurat kjøpt ny sand, så tenkte de bare likte den mye bedre enn den vi hadde før. 

Æsj dette er ikke noe gøy! Kommer oppdatering i morgen!

#dyr #ørkenrotte #hildur903 kommentarer

morellen

07.05.2014 kl.16:58

Lykke til!

Kjedelig når de små blir syke, men det går nok bra :) Krysser fingrene for dere

Silje

07.05.2014 kl.18:56

Håper hun har det fint da :(

Hildur

08.05.2014 kl.22:35

Silje: Tror det går bra :) skrevet et nytt innlegg etter at jeg var til dyrlegen, der det står litt om det :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com