hits

Oppdatering: Snutesituasjonen!


Jeg var til dyrlegen i totiden i dag, og ørkenrottene har ikke parasitter. Dyrlegen tok en test med en tapebit mens jeg holde Laura i handa og sjekket etter egg osv. Litt stolt at jeg klarte å holde henne fast, for håndterer aldri ørkenrottene sånn (lar de springe mer fritt selv), så både de og jeg er uvant med det. Dyrlegen kom fram til to teorier. 1: Den nye type trespon jeg bruker er for hardt mot nesen. 2: Jentene har spist for mye på gitteret når de har kjedet seg den siste tiden, og dermed har Laura skrapet opp nesen på det viset. Jeg tror egentlig det er teori 2 det er, da jeg ikke har vært så flink å lufte dem etter TG, men skal bytte ut sponen også for sikkerhets skyld. Jeg får også ta av gitter-delen av buret for å se om det hjelper. Om det hjelper får jeg heller finne et større akvarium til dem, så de får nok plass, for det akvariet de er i nå er alt for lite til dem begge to. Også blir det fra nå av daglige turer på badegulvet for dem, og Ronja. 

Laura måtte i eget bur i går, da nesen hennes begynte å blø, ettersom Orla slikket på såret. Men etter ca 6 timer fant jeg ut at de måtte få sammen igjen, da ingen av dem hadde sovet noe på den tiden de var fra hverandre. Såret hadde også fått litt tid på seg til å lege, så de lot det være i fred og det har ikke blødd siden. De ble dessuten overlykkelig for å være sammen igjen, og ble helt hyperaktive. 

Her var de adskilt fra hverandre, noe som var forferdelig!


Ronja bor akkurat nå oppå fryseren, men hun skal snart tilbake til sin faste plass ved de to andre.


Det kostet 600 kroner til dyrlegen ca, men det var absolutt verdt det, for å få tips om hva jeg kunne gjøre og for å få høre at det ikke virket som det var noe alvorlig. Såret til Laura er ikke betent, og det ser ut som det gror greit. 

Nå skal jeg straks bytte spon i buret ettersom småtrollene endelig har våknet, de sovnet med en gang de kom hjem fra dyrlegen. 

#ørkenrotte #dyr #dyrlege #hildur90 #mshildur902 kommentarer

morellen

08.05.2014 kl.18:04

så bra at det gikk bra! Og er jo hyggelig av Orla å rense såret da :)

Kom med flere oppdateringer på hvordan det går! Vil gjerne høre når såret gror, og om det hjelper med tiltakene du har tatt

Hildur

08.05.2014 kl.22:34

morellen: Ja får håpe det ikke er verre enn det vi tror :) Orla er grei som tar seg av Laura, men såret hennes må få være i fred :P Skal legge ut flere oppdateringer om dem etterhvert :) Synes nesen hennes ser bedre ut i forhold til i går, så er positiv :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com