hits

Ta en sjanse!


Har du noen gang hatt så mange ønsker og ideer at hjernen din har nesten følt som om den kunne sprenges? Sånn er det ofte til meg, noe som både er positivt og negativt. Det positive med det er at du har ting du kan gjøre, ting du kan jobbe mot og du føler deg ganske kreativ. Det negative derimot er at av og til blir det så mange ideer og ønsker, at du ikke får gjort en døyt. Den negative delen er dessverre den som veier tyngst for meg akkurat nå.

Jeg har jo ti tusen hobbyer egentlig, som jeg aldri bruker noe særlig tid på, for utenom YouTube og tegning da. På YouTube prøver jeg å legge ut noe minst annenhver dag, så derfor bruker jeg jo litt tid på det hver dag egentlig. Tegning er egentlig ganske sjeldent jeg holder på med, men jeg har da tegnet litt i det siste (til YouTube). Men alt annet blir bare glemt. Eller ikke glemt direkte, men husket på, for så å bli ignorert. Og når det kommer til alle ideene jeg har, så er det på et vis så tungt å starte. Jeg har lyst å gjennomføre dem, men det første steget er bestandig litt vrient. Jeg har lyst å skrive bøker, lyst å være flink med mandolinen, lyst å tegne flotte tegninger og jeg har lyst å lære meg å animere. Alt dette vil jeg definere som store ønsker. Det er jo ikke bare bare å skrive ei bok, og det er det som har stoppet meg fra å prøve, for tenk om det er for vanskelig, tenk om det blir ei dårlig bok og tenk om jeg feiler. Det er jo fælt å feile på noe du har veldig lyst å få til.

Men noe rart har skjedd den siste måneden. Jeg har på et vis bestemt meg for at ingenting er umulig om man bare bestemmer seg for det. Om man bare sitter å tenker "jeg har lyst å gjøre det og det, men jeg tørr ikke fordi jeg ikke vil feile" så får man jo ikke gjort noen ting. Og jeg vil ikke gå hele livet mitt å tenke på denne måten, og jeg vil heller ikke ende livet mitt med tanken "jeg har ikke gjort noen ting".

For 2 år siden fantaserte jeg om å begynne å lage videoer og legge disse ut på YouTube, men det virket så skummelt. For tenk om jeg bare fikk stygge kommentarer, og tenk om folk så på meg som at jeg "prøvde for hardt" eller at de tenkte "hvem tror hun at hun er?". Tingen er at folk vil alltid tenke stygge ting om folk som prøver å gjøre litt spesielle ting, og man må bare gi litt faen i dem for å si det sånn. Så jeg prøvde å legge ut videoer, som var helt forferdelige å se på, hvor lyden hang etter videoen, og videokvaliteten var elendig, og jeg fikk faktisk en del hyggelige kommentarer på dem (selv om kvaliteten var crap), og det endte med at jeg ble oppdaget av noen i XioCo og jeg kom inn i et godt samfunn, og har fått mange gode venner etter det, takket være at jeg la ut de drittvideoene. 

Så hvor hadde jeg vært om jeg ikke hadde tatt den sjansen og fulgt denne ideen om å legge ut videoer? Vel, nå blir jo dette bare teoretisk, da det er vanskelig å vite, men jeg tror livet mitt hadde vært verre. Jeg hadde ikke hatt alle de gode vennene jeg fikk gjennom spillingen, da jeg ville fortsett å spille alene mest sannsynlig. Jeg ville hatt venner selvfølgelig, men de fleste av dem bor langt unna og vi har derfor ikke så mye kontakt. Kanskje ville jeg heller brukt mer tid på noen andre hobbyer isteden for spilling, men kjenner jeg meg selv rett, så tror jeg at jeg fremdeles ville spilt mye, og dette ville nok vært hovedhobbyen min. Jeg ville heller ikke hatt den gode følelsen jeg får av at noen faktisk liker videoene mine. For det er faktisk en flott følelse å få høre at det jeg lager blir likt, og at jeg gjør dagen bedre for enkelte. Eneste positive som ville kommet ut av det, var at jeg ville brukt mindre penger på spill og datautstyr liksom. Jeg er ganske sikker på at livet mitt ble bedre av at jeg tok den sjansen. 

Poenget mitt er vel rett og slett at man må ta sjanser her i livet, og har man en drøm, så bør man prøve å gjennomføre den, selv om det føles skummelt og uoppnåelig, eller at du har så mange av dem at du blir distrahert. Jeg har nesten alt for mange hobbyer, når alt kommer til alt. For jeg kan jo ikke være kjempeflink i alt. Døgnet har ikke nok timer. Men det burde jo ikke stoppe meg fra å prøve å bli god i noe liksom. Det er ikke som at jeg må bli flink i alt eller ingenting. 

Jeg vet ikke hva framtiden vil bringe, men jeg tror jeg skal prøve å ta litt mer sjanser fra nå av. 

 

#hildur90 #mshildur90 #hobby #drøm #livetIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com