hits

Til minne om Bestemor.


For nesten to måneder siden fikk jeg en forferdelig nyhet. Bestemor hadde dødd etter et kort sykeopphold, og jeg måtte komme hjem i begravelse. Jeg klarte ikke å stoppe å gråte på to døgn. Alt jeg gjorde var å spille Sims 3 og heldigvis fikk jeg fri fra jobb, da jeg har en veldig flott og forståelsesfull sjef. 

Min første reaksjon var vantro. Jeg forsto hun var død, at hun var borte, men samtidig forsto jeg ikke hvordan det var mulig. Bestemor og Bestefar er jo udødelige. De vil jo alltid være der for meg. Hvordan kunne verden fortsette uten henne, som var så god og snill? 

Jeg har opplevd tap før, jeg har både mistet Farmor og gammeltante Karen, men det var på et vis ikke like tungt. Misforstå meg rett. Jeg var og er veldig glad i både Farmor og Karen, men jeg hadde et veldig nært forhold til Bestemor. Vi snakket sammen på Skype, ringte på telefonen, og når jeg var i Trønderlag var jeg stadig vekk innom dem. Bestemor og Bestefar har alltid vært der, selv om jeg har bodd langt unna dem. Og nå er plutselig en av dem borte. 

Min andre reaksjon var at jeg ville ignorere at hun var død. Jeg hadde ikke lyst å dra i begravelsen, og hadde heller ikke lyst å reise hjem. Jeg sa til meg selv at det var fordi jeg ikke er kristen, og at norske begravelser er stive og upersonlige, men egentlig var det fordi jeg ikke ville se at hun var borte. Å se for seg Bestefar alene var rett og slett utenkelig, og å se den tomme stolen hennes i stua var utenkelig. Jeg ville bare ignorere at hun var død. 

Men det kunne jeg jo ikke..

Jeg reiste hjem, møtte hele familien min, gikk i begravelsen og gråt som en foss. Det var både godt og trist. Det var mange i begravelsen og i vaken etterpå, og mange delte gode ord, som bekreftet at alle så på Bestemor på samme måte som jeg gjorde. En kraft av godhet. 

For det var akkurat det hun var. En så god person, at om man hadde levd litt lengre av å være god, så ville hun levd evig. 

Et av de siste bildene av oss to sammen! Dette på nyttårsaften i 2013/2014.

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk ha henne så lenge i mitt liv som jeg fikk, selv om jeg gjerne skulle hatt henne her litt til, noe alle som kjenner henne også sikkert føler. Jeg er også så takknemlig for at jeg møtte henne en uke før hun døde, og et par ganger til før det, mens jeg var på ferie. Jeg er også veldig takknemlig for at vi enda har Bestefar her, og jeg gleder meg til å møte han i jula, da han også er en fantastisk person! Jeg har et par ting jeg gjerne skulle sagt til Bestemor, som jeg hadde planlagt å skrive i et brev til henne og sende etter at jeg kom hjem fra ferien, men ting gikk så fort at jeg rakk det dessverre ikke. 

Så jeg skriver det heller her:

Bestemor.

Du har alltid vært et stort forbilde for meg. Du har alltid vært sterk, og alltid vært den godeste personen jeg kjenner. Og ofte når jeg står i en situasjon tenker jeg "Hva ville Bestemor sagt/gjort?", for om jeg bare kan være en brøkdel så god som du, så er jeg fornøyd. Jeg er veldig glad i deg, og jeg gleder meg til vi sees igjen.

Klem fra Hilde.


Jeg kommer til å savne deg..3 kommentarer

Mariell Arntsen

16.11.2014 kl.00:33

Uff, kondolerer så mye Hilde!! :( Det var veldig trist og strekt å høre/lese.. Håper virkelig at det går bra med deg etter dette her. Du er sterk så dette klarer du selv om at det er veldig tungt og vanskelig! Jeg er her for deg vis du trenger noen å snakke med eller bare få luftet sinnet ditt litt, er her alltid! Kjempe glad i deg snuppa! Klem fra meg! <3

Hildur

18.11.2014 kl.14:06

Mariell Arntsen: Takk skal du ha :) Går bra med meg, selv om det er rart Bestemor er borte :) Glad i deg også! Klem! <3

Sondre Salamonsen

21.07.2017 kl.20:02

Kondolerer <3

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com