hits

Sløv Blogging - Gruppeblogger


For to dager siden skrev jeg et innlegg som het "Sløv Blogging" som omhandlet kopiering av innlegg og artikler på sin egen blogg, som du kan lese her. Jeg kom på enda en ting, som både er sløvt, og som viser dårlig folkeskikk. 

Noen folk søker seg nemlig inn på alt av gruppeblogger, uansett hva gruppebloggene handler om, for så å poste innlegg i disse gruppene som har ingenting med temaene deres å gjøre. Jeg har hovedansvaret for gruppebloggen RageQuit, og der var det for litt siden et par folk som søkte om å få bli med. Snille meg tenkte å gi dem en sjanse, og la de til. 

Først og fremst. RageQuit er en spillorganisasjon, og bloggen vår omhandler spill, tv, serier, cosplays og slike "nerdete" ting. Disse to som søkte seg inn i gruppen begynte etterhvert å legge inn innlegg om sminke, klaging på andre bloggere, osv. Noe som har absolutt ingenting å gjøre på gruppebloggen vår. De ble fort slettet fra bloggen for å si det sånn. 

Men makan til frekkhet. Å gi totalt f... i hva gruppebloggene omhandler liksom. Mest sannsynlig har personene søkt seg inn i en rekke gruppeblogger, og når de da poster et innlegg trykker de på "Velg alle" når de skal velge hvordan grupper det skal postes i. Da kommer innlegg om sminke i alle tenkelige grupper, slik som vår kjære nerdeblogg. Alt for litt ekstra lesere.

Det er jo lett å fikse dette, da det bare er å fjerne dem fra gruppa, men det er fremdeles så ufint gjort av dem, og viser så godt hvor fokuset deres ligger på. Hvem trenger vel å gi andre respekt og bruke folkeskikk, når du har et høyt lesertall?


Ser dette ut som en blogg som omhandler sminke?

Det er ikke til å skjule at samfunnet har blitt veldig selvsentrert. Meg meg meg, er alt folk tenker på. Eller, nesten da. Men ettersom sosiale medier har blitt så utbredt, selfie har blitt en viktig ting i manges liv, og nesten alle drømmer om å bli populære og kjendiser, så har fokuset til mange folk blitt seg selv. Antall klikk, likes og lesere viser på en måte hvor mye de er verdt. Og jeg har tatt meg selv i å fokusere for mye på tallene, isteden for det som er mer viktig, så ikke en gang jeg er uskyldig i dette. 

Men hvor mye er antall klikk, likes og lesere egentlig verdt, når du må jukse deg til det meste av det? Enten det er ved å kopiere andres verk, poste innlegg i grupper som handler om noe helt annet, eller å kjøpe abonnenter på youtube, så er det enda juks. Juks og sløvhet. Jeg sier alltid at man heller skal fokusere på å være stolt over det man gjør, og å være glad for det lille man har, isteden for å alltid ønske mer. Og det ligger null stolthet i  jukse seg til litt mer oppmerksomhet. Det er faktisk ganske kleint.

#sløvblogging #blogg #blogger #blogging #blog #gruppeblogg #samfunn #synspunkt #tanker #egoist #hildur90 #mshildur902 kommentarer

morellen

29.09.2015 kl.14:15

Som jeg sa på det forrige innlegget, morsomt at du snakker om dette nå!

Jeg har selv blitt mer aktiv på sosiale media de siste månedene, Instagram, youtube og twitter er ''nye'' oppdagelser for meg, og jeg flyr over månen når noen følger meg, kommenterer på det jeg skriver eller bare liker. Men jeg blir stolt fordi jeg vet at jeg ikke jukser meg til det. Jeg har en bekjent som startet en ny Instagram konto, og på tre dager hadde hun nesten 1000 følgere - what?! Det viste seg at hun bruker en robot som liker og følger bilder og brukere i forhold til en skjema hun har fylt ut. Og hun er så stolt fordi hun har så mange følgere, og jeg ''bare'' har rundt 80. Jeg er fornøyd med mine 80, for jeg vet at jeg har ''fortjent'' dem.

Det jeg lurer på er når i vår oppvekst det ble greit og jukse? Alle er jo vokst opp med at juks er feil, hvertfall på skolen, og fårhåpentligvis hjemme. Joda, det fantes de som juksa fordi de ikke gadd, men når ble det normen?

Hildur

29.09.2015 kl.14:40

morellen: Haha, altså, det er jo greit å bli stolt, slik som du blir :) Det jeg ikke nevnte i innlegget, er at noen er avhengig av å få følgere, lesere osv, nettopp de som har et ønske av å jobbe med noe kreativt, slik som youtube, fotografering og forfatteri, og da blir det jo også litt annerledes. Men det er så mange som tror at de burde få følgere osv først, før de kan gjøre noe med sine drømmer, og det blir litt feil. Du som er forfatter trenger jo å få info om boken din ut der, til flest mulig folk, for at du kan leve av det du liker å gjøre. Men du jukser ikke likevel ;) Men er det i jobbsammenheng er det ok å bli litt opphengt i det, selv om det kreative og gleden burde komme først.

Tror ikke de som kjøper følgere osv klarer å forstå at det er galt, og at det ikke er noe å være stolt over. Eller så er det noe de tror er en god ide der og da, også et par måneder senere går det opp for dem hvor idiotisk det egentlig er. Jeg driver jo litt på med youtube, og har sett flere eksempler på at youtubere har kjøpt seg abonnenter og følgere på ulike plasser. Og det verste er at det får ikke noe konsekvens for dem, og de har blitt "store" i det norske youtube-samfunnet :P Så dessverre lønner jo juks seg, for det meste. Noe som er ufattelig trist.

Men det som er positivt er jo at det er flere enn meg og deg som synes dette er dumt, og de som jukser burde få beskjed (på en fin måte) at det der faktisk ikke er greit :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com