hits

Kompostbinge og forbereding av åker.


Denne uken har jeg hatt høstferie, og derfor har jeg jobbet litt i hagen. Har jobbet mest med ting på dataen, og da er det godt å gjøre litt utendørs også. 

Jeg har begynt å lage en kompostbinge. Jeg tømte den ene kompostbingen tidligere i år, ettersom det bare var jord igjen der, noe som er flott å bruke på busker og slikt. Da hadde vi bare en igjen, og den var ganske full, så fant ut at det var greit å lage en til.


Skal legge en rad til med plank, også skal jeg bruke revenetting til resten. Tror det blir bra! Om du ser helt til venstre på bildet er det en liten rabarbraplante jeg har flyttet til der det før sto en kompostbinge, så håper den blir stor og fin neste år! Prøver å få til mer rabarbra i hagen, ettersom rabarbrasaft er så godt!

Ellers har jeg også drevet å forberedt åkeren vår til neste sommer. Planen er å så potet, sukkererter og litt sånt, samt å lage en liten jordbæråker. Ettersom åkeren ikke har blitt brukt på all evighet, er det mye som må gjøres. Alt av småtrær må fjernes blant annet. Den største jobben derimot er å fjerne den gamle jordbæråkeren, som ligger under et tykt lag av jord og mose. Vi bruke en plastduk da vi lagde den for lenge siden, og derfor må den graves fram før vi kan gå over åkeren med en jordfreser. Dette er en tung jobb, ettersom den er riktig nedgravd og overgrodd. Dessuten var jordbæråkeren vår ganske stor.

Ettersom åkeren ligger på en plass som folk lett kjenner igjen, så legger jeg ikke ut bilder av den, men heller bilde av meg selv etter at jeg har jobbet med den et par timer.

#hage #hagearbeid #kompost #snekring #snekker #åker #landbrukIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com