hits

Skvis ut en baby - tjen penger, få oppmerksomhet.


En kjendis jeg ikke vet navnet på har skvist ut enda en baby, og jeg kjenner at jeg ikke kunne brydd meg mindre. Jeg forstår ikke hvordan det i hele tatt blir sett på som en nyhet. De aller fleste mennesker er skvist ut av noen andre, og de aller fleste mennesker har evnen til å skvise ut en unge (eller iallefall bidra om man er en mann). Men noen kan ikke. Og noen vil ikke. Og det er også greit. Det er også greit å få barn. Jeg bare ser ikke på det som noe som er verdt å gjøre til en nyhet.

For den nære familie og slekten er det selvfølgelig en nyhet, og man skal jo være glad på deres vegne. Men disse kjendisene, som jeg ikke vet hvem er, hva gjør eller noen ting, bryr jeg meg fint lite om. De har fått et barn, flott for dem, men fortell meg heller noe som har litt mer innhold enn "Et nytt kjendisbarn er født". Om det er en kjendis jeg faktisk vet om og liker, så bryr jeg meg heller ikke. Bra for dem, men det har ingenting med meg og resten av verden å gjøre.

En annen ting er de som faktisk tjener penger på barna sine. Som blir kjendiser fordi de har skvist ut barn. I den siste tida har man hørt mye om bloggere som har x antall barn, og flere på vei, og man ser hvor mye oppmerksomhet disse får, både på godt og vondt. Noen har nemlig funnet ut at å trakassere folk fordi de velger å skvise ut unger er en morsom hobby, isteden for å gjøre noe produktivt med livet sitt, slik som å ta opp hobbyen strikking. Trakassere folk er aldri greit, og det er heller ikke dette jeg gjør her. En ting er å velge å få mange barn, men en annen ting er å melke det for alt det er verdt. Når hvert innlegg poengterer at "Jeg har så mange barn, se på meg!" så blir det jo veldig tydelig hva denne personen vil. Det betyr ikke at en er en dårlig foreldre, det betyr bare at personen bruker barna for å få oppmerksomhet. Blogger som blir populære, hvor foreldre skriver om sine barn, er noe jeg ikke takler. Ikke fordi jeg hater unger (som det kanskje kan virke som), men fordi foreldrene offentliggjør alt i barnets liv. De legger ut bilder hver dag, og skriver om alt som skjer. Disse foreldrene er ille nok når det bare er på Facebook, for selv om du synes barnet ditt er hele verden, så synes ikke hele verden det samme som du, og blir til slutt lei trynet til ungen, som ikke har gjort noe for å fortjene det. Men når du legger det ut på en nettside eller en blogg, er det offentlig, det er åpent for alle å se. Og det er her problemet kommer inn. Ungen har ikke valgt selv å bli en offentlig person. Det er du som foreldre som velger det. Og om en blogger tjener penger på å legge ut bilder av ungen sin, så synes jeg ærlig talt ungen skal ha hver krone av det som kommer inn. For foreldrene har brukt barnets utseende og liv som grobunn for å tjene penger. Det blir også et problem, når ungen blir større. Når kommer man til et punkt der man ikke lengre kan skrive om barnet? Når vil barnet si at nok er nok? Vil ungen tørre å si ifra? Og hva om de feile folkene begynner å følge bloggen din? Pedofile finnes, og de leter alltid etter nyt "material" for å si det fint. Og hva om han/hun er helt gal, og blir fascinert av din unge? Kanskje blir ungen oppsøkt av personer som er fascinert av den, og har lyst å bli "bedre kjent"?

Derfor synes jeg det blir for dumt å blogge om barnet sitt.

Det er også mange foreldre som presser ungen sin til å ta opp hobbyer og gjøre ting som ikke det har direkte lyst til, enten for å tjene penger eller å bli berømt via barnet. Missekåringer av småbarn er et godt eksempel på dette. Barneskuespillere er et annen eksempel. Ærlig talt synes jeg barnebloggere er på lik linje med disse foreldrene. Kanskje er det ikke direkte planlagt at "Hei, jeg skal tjene penger/få oppmerksomhet, ved å selge ungen min", men det er det som er resultatet i det lange løpet. 

#blogging #blogg #foreldre #barn #familie #penger #oppmerksomhet #barneskuespiller #barnearbeid #foreldreblogg #mammablogg #pappablogg #baby #kjendis #nettvettÉn kommentar

Constanza Marcela

19.10.2015 kl.11:31

Synes ikke sånt er rett for øve ungene! Totalt feil.. bra skrevet <3

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com