hits

Øyet som ser


Det er interessant å se hvor ulikt syn man kan ha på et menneske. På en side kan en person virke som den ressurssterke personen som presser fram forandringer. På den andre siden kan en person virke som en person som ikke bryr seg, og som ikke gjør noe som helst. Og det kan jo selvfølgelig ha flere grunner. Kanskje legger personen mer energi på bare en av sidene. Kanskje er det folk rundt som ikke ser personen for den den er, fordi han klarer å skjule det for de fleste. Eller så kan det hende folk ser på han som giddesløs og lat, mens han egentlig ikke er det. 

Som oftest ser man jo bare det en person ønsker at man skal se, men så av og til får man små glimt som kommer gjennom denne fasaden de har skapt. Dette gjelder alle mennesker, for jeg tror ikke et menneske klarer å vise alle sine sider til en annen, iallefall ikke de fleste. Men spesielt gjelder det kjendiser, eller personer som er kjent på ett eller annet vis.

Som oftest ser man bare fasaden til kjendisene. Det de ønsker du skal se. Du ser bare den personen de ønsker å være. Helt til fasaden begynner å falle sammen, enten ved at ting kommer ut fra andre som ødelegger deres fasade, eller fordi de klarer å ødelegge den selv. Og det trenger ikke å være negativt. De kjendiser som tørr å komme ut å si "jeg er ikke som jeg virker, jeg har ting som plager meg, som alle andre" og som rett og slett viser at de ikke er perfekte og faktisk er menneskelig. Det at andre kommer ut å sier noe er som oftest litt mer skadelig for personen det gjelder, fordi da vises det at dette er noe de har bevist holdt bort fra offentligheten. Og da spørs det veldig hvordan de takler dette i ettertid, om det blir ødeleggende eller ikke for deres status osv.

Samtidig har vi ikke en rett til å vite alt om en menneske, uansett om de er kjendis eller ikke. Jeg trenger ikke å vite hvordan kjendisene ser ut uten sminke, om de ikke ønsker å vise det selv, og jeg trenger ikke å vite ting om deres privatliv. Jeg har mange artister jeg elsker, men jeg kan ærlig talt ikke ikke mye om deres personlighet og personlige liv. Er Dave Matthews fra Dave Matthews Band gift for eksempel? Jeg har ikke peiling.. Har han barn? Jeg har ikke peiling.. Men jeg elsker musikken det bandet skaper likevel!

Og hvem bryr seg hvordan andre ser ut uten sminke, de er vakre mennesker uansett, for vi er alle sammen vakker på hver vår måte. Bare se på Gwyneth Paltrow under dette. Hvem er så merkelige at de blir "sjokkert" over hvordan hun ser ut uten sminke? Vel, flere artikler ble skrevet om hvor sjokkert folk var, så det finnes tydeligvis de som blir det. De fleste ble vist sjokkert på en positiv måte akkurat denne gangen, noe som er langt fra normen når det kommer til sminkeløse kjendiser. 

Men det er lett å glemme at kjendiser er mennesker de også, men følelser. Ofte blir media helt oppslukt i detaljer vi ærlig talt ikke har noe med, og som mange ganger kan ha negative konsekvenser for den kjendisen det gjelder. Alle de artiklene om kjendiser som er avhengig av dop, eller artikler som påpeker hvor tynne og stygge visse kjendiser er, er skrevet under grunnlaget at "folk fortjener å vite det" og at artiklene er skapt for å hjelpe kjendisen til å få seg hjelp. Og i visse situasjoner kan det kanskje hjelpe, men som oftest tror jeg det bare graver et dypere hull for noen som allerede sliter. Alt det negative som ble skrevet om Amy Winehouse for eksempel på slutten, tror jeg ikke hjalp henne noe særlig, og kan ærlig talt ha medvirket i hennes død. 

Så prøv å se ting fra flere sider, og prøv å se andre mennesker som akkurat det, andre mennesker. Andre personlige liv har ikke du noe med, så lenge det ikke påvirker deg eller dine kjære. Vi må slutte å bry oss så himla mye om kjendisers problemer, og heller prøve å fikse våre egne problemer. 


#samfunn #sosial #kjendis #seoghør #sladder #blad #avis #media #tv #amywinehouse #davematthewsband #Gwynethpaltrow #fasade #privatliv Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com