hits

7 Personer på Facebook folk ikke liker!


Her kommer en ganske kritisk og kynisk liste, som jeg skrev da jeg var i et godt humør. Har du lett for å bli støtt, så ikke les videre.


 

  • Klagere.

De fleste kjenner vel en eller to av disse personene på Facebook. Personen som deler hver vonde følelse med omverdenen, for å få sympati. "det er ikke nok at jeg synes synd på meg selv, noen andre må også synes synd på meg! Gi meg OPPMERKSOMHET!". Selvfølgelig er det lov å dele negative ting, men ikke når alt du deler konstant er slike ting. Spesielt om det alltid er ting som "jeg har hodepine", for da kan du ærlig talt ta deg en Ibux og få i deg mat og vann (og kanskje ta deg en pause fra Facebook), og gå videre med livet ditt. Tenk deg om hva du deler.

  • De perfekte.

Det stikk motsatte av klagerne, er de som vinkler alt de skriver på Facebook som at alt er rosa og perfekt. Barna deres er perfekte, huset er perfekt, de lager bestandig flott mat, og alt er flott! Som oftest lyver disse menneskene, eller så prøver de så hardt på å få livet sitt perfekt at de tilslutt går på veggen. Uansett grunnen til at de gjør sånn, så er de irriterende.

  • Spammere 

Noen bruker Facebook til å dele nyheter og tanker de har. Noe som er flott, i moderasjon. Om en person legger ut 20 artikler iløpet av en dag, er det lett for folk å bare blokkere den personen, ettersom alt de ser i nyhetsfeeden sin er artikler som denne personen har delt. Og hva er da poenget med å dele artiklene, om ingen orker å lese de, fordi du legger ut 20 stykker om dagen? M.O.D.E.R.A.S.J.O.N. Du kanskje burde dele en artikkel med dette som tema?

  • Dagbok-skrivere

En annen versjon av spammere, men en verre versjon, for det igjen bare handler om å få oppmerksomhet, og gir verden absolutt ingenting. De deler hver minste tanke, følelse og ting de gjør. De begynner ofte dagen med et "God morgen!", og avslutter alltid dagen med et "god natt!". Og alt imellom der er ting de har gjort iløpet av dagen, ting de har opplevd, tenkt, planlegger, hva de har spist, om de har trent eller ikke, og så mye mer som ingen andre bryr seg om. Har noen noen gang tenkt "Så interessant, Hilde sto opp klokken 10 i dag!"? Neppe.. Skal du skrive en dagbok, så vet jeg en fin plass å gjøre dette. Jepp, du gjettet det. En dagbok.

  • De "sosiale" samboere

Samboere som snakker med hverandre offentlig på Facebook, er noe jeg ler veldig mye av (ond som jeg er). Man bor sammen, er i samme hus som oftest, kanskje til og med samme rom, og likevel må de kommentere på hvert innlegg samboeren legger ut, og har "samtaler" i hvert kommentarfelt de finner. De tror sikkert det virker veldig søtt, og som at de har det bra og ikke får nok av hverandre. Men for de utenifra roper det ut "desperasjon!". Det er ofte et tegn på at forholdet skranter, men at man vil at omverdenen skal tro at alt er bra, så derfor overgjør man alt. Om man absolutt må skrive med samboeren sin (det er tydeligvis vanskelig å snakke ansikt til ansikt med noen man bor og er sammen med), så finnes det en chat-funksjon på Facebook, som gjør at folk slipper å se på alt tullet dere skriver til hverandre. 

  • Stalkerne.

Folk som følger med på hver minste ting folk gjør på profilen sin, er generelt creepy. De som i tillegg kommenterer på alt folk legger ut, er generelt enda et hakk mer creepy. Om du er skylding i dette burde du kanskje kvitte deg med Facebook en periode, og bruke tiden på å få deg et liv.

  • De trangsynte idiotene

Dette finnes det alt for mye av, dessverre ikke bare på Facebook, men overalt. Det er mye de kan være trangsynt over, men "klassikeren" er innvandrere og flyktninger, noe som er mye mer synlig nå enn for noen måneder siden, siden det igjen har blitt et relevant tema. De er redd for at flyktningene kommer til å stjele pengene deres, kommer til å voldta kvinnene deres, kommer til å ta jobbene deres, og gjøre Norge til en islamisk stat. Alle flyktninger er i tillegg terrorister, og har selvfølgelig planlagt å bombe hele Norge. Etter angrepene i Paris og Beirut, bruker nok flere av dem dette som grunnlag for å ikke hjelpe flyktningene, uten å forstå at det er akkurat dette flyktningene flykter fra, nemlig terroren. Flyktningene flest vil bort fra krig og elendighet, og kommer hit. Selvfølgelig kan det komme terrorister sammen med flyktningene, men de kan komme hit uansett. Og vi trenger ikke IS til å skape terror, som jeg også skriv i innlegget om Beirut. Uansett er folk idioter om de ikke klarer å se flere nyanser enn svart og hvit, og jeg synes ærlig talt synd på dem. Samtidig som jeg hater dem.


Om noen føler seg truffet av denne listen, så vit at du som person sikkert er veldig enkel å like ellers, og at det du gjør på Facebook ikke definerer deg som en person, selv om det selvfølgelig kan være tegn på at du burde revurdere noe av oppførselen din på Facebook og generelt. Og er du ikke lett å like, så er det også greit. Jeg tenkte ikke på noen spesielle når jeg skrev dette, så venner og familie, ikke tro jeg skriver om dere. Om noe av det jeg skrev her traff deg, så er det kanskje fordi du er skyldig i noe av dette uansett, og ikke fordi jeg er slem?

#facebook #personer #mennesker #sosialemedier #samfunn3 kommentarer

Sofia

19.11.2015 kl.15:39

Er ingen av disse, men kjenner alle disse "menneskene"

militaten

20.11.2015 kl.00:32

filler jeg er de 2 siste :( jaja ;) hehe. jeg er enig. men jeg savner en som topper alle. reklame :P enten fra brukere eller bare sponset fra fb :P

Hildur

20.11.2015 kl.18:56

militaten: Åh ja! Der kom jeg på to punkter til jeg skulle hatt med! Kanskje det får bli ett innlegg til om dette, om jeg kommer på flere :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com