hits

Hvor skal man begynne?


Jeg har en drøm. Eller.. Jeg har mange drømmer. Men den jeg tenker på nå, er en drøm jeg har hatt lenge. Jeg har en drøm om å bli forfatter. Hvorfor jeg ikke har prøvd å realisere denne drømmen før, er enkel: Jeg var redd. Jeg er redd enda, men samtidig er jeg ikke redd for å være redd, om det er logisk.

Jeg angrer litt at jeg ikke turte å ta sjansen da jeg var yngre, da jeg valgte videregående skole, eller etter videregående skole, men man kan jo ikke forandre fortiden. 

Nå sitter jeg litt og prøver å tenke ut hva første steg for meg når det kommer til denne drømmen er. Hvor skal jeg begynne?

Jeg har skrevet en del noveller, som iallefall i skolesammenheng ble sett på som bra, så kanskje hadde det vært lurt å fortsette å skrive noveller? Iallefall for å øve opp skriveferdighetene mine igjen, for jeg har jo ikke skrevet mye skjønnlitteratur de siste årene, bare noen rare dikt innimellom. 

Samtidig har jeg flere ideer til bøker som jeg har lyst å skive på. Det er historier jeg virkelig føler har brent seg fast i sjelen min. Men samtidig burde jeg kanskje ikke begynne med det jeg virkelig elsker, med tanke på at jeg ikke har skrevet noe spesielt på ei stund.

Hvor begynner man? Og hvor begynner man når man vil ha noe publisert? Om man skriver noveller eller korte historier kan man kanskje få de publisert i blad? Kanskje burde man være med på noen konkurranser? Eller skal man prøve å gå direkte til forlag?

Sitter å tenker litt på å kanskje skaffe meg en nettside, hvor jeg kan legge ut det jeg skriver, og se hvordan det går videre derfra, men jeg vet ikke hvor mye man får ut av det, uten å "fiske" andre plasser samtidig. Og hva skulle nettsiden hete? Og skulle den bare omhandle mine skriblerier, eller kanskje noe annet også?

Jeg vet ærlig talt ikke.

Jeg vet bare at jeg har en drøm.#forfatter #skribleri #bok #bøker #novelle #litteratur #drømÉn kommentar

Yazhi.blogg.no

07.12.2015 kl.08:41

Hva med å skrive noen noveller for kos, bare for å friske opp, og heller holde på med et større prosjekt på si... Kan aldri skade å prøve!

Du kan jo alltids fortsette å drømme, men vil du ikke det lenger er det bare å hoppe i det ;) Heier på deg!

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com