hits

Jeg vil ha en liten hund (og katt, kaniner og høns)


Alle som kjenner meg, vet at jeg elsker dyr. Jeg har hatt dyr hele mitt liv, med unntak av to år, hvor jeg bodde med to kompiser i Tromsø. Etter at jeg flyttet hjemover igjen, til mer landlige strøk (jeg bor mer eller mindre i skogen), så har jeg begynt å tenke på dyr. 

Planen min for livet mitt, er å ta over det huset jeg bor i nå, og å ta livet med ro. Jeg har aldri hatt store planer for livet mitt. Men jeg har alltid fantasert om å ha dyr. I det siste har jeg hatt veldig lyst på hund, ettersom jeg er mye alene, og huset føles tomt. Det hadde vært godt å hatt litt selskap, ettersom de to ørkenrottene mine ikke akkurat er så veldig sosiale av seg. 

Skulle jeg hatt en hund, ville jeg ha adoptert en fra Dyrebeskyttelsen, eller funnet en gammel hund som noen privatpersoner måtte omplassere. Jeg ville ikke valgt en valp, da det er alt for mye jobb. Og dessuten synes jeg så synd på gamle hunder som har trøbbel med å finne seg noe hjem.

Jeg har også lyst på katt og høns, og kanskje kaniner en gang i framtiden, men det har jeg liksom klart å satt litt på vent. Men en hund hadde vært fint å hatt nå.

Men så er det den fornuftige delen av meg da. Jeg burde skaffe meg førerkort og bil, og kanskje overta huset før jeg begynner å tenke på noen flere dyr. Økonomien min er ikke supergod, og om et dyr blir sykt, så er det vrient å komme seg til dyrlegen så fort som mulig, om man ikke kan kjøre selv. Jeg bor som sagt i skogen, så det er et stykke til nærmeste dyrlege. 

Men den ufornuftige delen av meg, som ofte får god hjelp av moren min (som har veldig lyst på at jeg skal skaffe meg både hund og høns, og derfor ofte tipser meg om høns til salgs), har lyst på dyr allerede nå!

Skal jeg høre på den fornuftige, eller den ufornuftige delen av meg? Jeg tror jeg må være fornuftig. Det er så mye jeg burde ordne før jeg skaffer meg dyr, og jeg burde ha bedre økonomi enn nå. Dessuten hadde det vært greit med litt mer frihet, og å ikke være avhengig av dyrepassere for å kunne reise bort osv. Jeg er et veldig kreativt menneske, og når jeg føler mest kreativitet er når jeg reiser, eller er ute i naturen helt alene. Å sitte på toget gir meg så mange ideer, og det samme gjelder om ejg sitter i fjærekanten eller oppe på et fjell. Og da er det greit å ikke ha noen dyr man må bekymre seg over, og som man må finne dyrepassere til. Nå har moren min sagt at hun kunne passet en eventuell hund jeg hadde fått tak i, og faren min er ofte hjemme i huset jeg bor i, men da må ting planlegges. Og ettersom moren min bor et stykke bort fra meg, så må da den eventuelle hunden reise ganske mye om jeg skal finne på å reise litt selv, og det blir dumt for hunden. 

Så, jeg må nok bare smøre meg med tålmodighet, og vente litt på å skaffe meg flere dyr. Jeg har jo ørkenrottene nå, men de kommer ikke til å leve så veldig lenge, de er jo allerede to år ca, og da får jeg mye mer fleksibilitet plutselig. For selv om de er små og enkle, så må de jo ha dyrepassere de også!

Og kanskje jeg om fire år, vil ha mulighet til å skaffe meg noe dyr? Fire høns, en hane, og en hund eller en katt kanskje. Men det er en stund til!


Troja og Jonesy! To av de koseligste dyrene jeg noen sinne har hatt!

Av og til hater jeg å være fornuftig!

#hund #katt #høns #høne #kanin #dyr #kjæledyr #husdyr5 kommentarer

dyriskhverdag

01.01.2016 kl.23:38

Liker bloggen din :-D

Hildur

01.01.2016 kl.23:41

dyriskhverdag: Takk :)

morellen

01.01.2016 kl.23:50

Skjønner veldig godt hva du mener med de to delen av deg som krangler :P Mannen og jeg snakket om å skaffe oss hund fra det øyeblikket vi ble sammen, og det var over 5 år siden da vi skaffet oss Izzy. Økonomien er ikke på topp, og formen min er jo crap, men vi kom fram til at det egentlig aldri er noen tid som passer for å endre livet sitt. Men som du sier er det nok lurt for deg å hvertfall skaffe seg lappen og bil først, det er veldig kjekt å ha, også kan du jo faktisk prøve å spare litt fram til det er i boks, så du ikke går inn som hundemor helt ''uforberedt'' ?

Hildur

01.01.2016 kl.23:54

morellen: Ja :) Det vil jo aldri være den "perfekte" tiden, men litt mer kan være i boks først ;) Jeg er jo oppvokst med hund, så føler meg ganske forberedt sånn sett, men mye mer må være i boks før man kan skaffe seg flere dyr :P Og en del av meg ser kanskje litt fram til å være uten dyr, selv om jeg vet jeg blir å savne å ha dyr med en gang jeg ikke har dyr :P

militaten

03.01.2016 kl.22:41

Hilde, vis jeg kan ta de valgene for deg kommer huset ditt se ut som et hunde,katt og kanin hotell :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com