hits

Skjerp dere, PETA!


Jeg har mistet mesteparten av respekten min for PETA. De er en organisasjon som fokuserer på dyrevern, og som gjerne bruker uortodokse måter å skape oppmerksomhet rundt dyrevern. Ofte bruker du "shockvalue" for å få oppmerksomhet, slik som nakenhet, sex, blod og slikt. 

Jeg har hatt et litt hat-elsk-forhold til dem, ettersom jeg liker noe av det de gjør, men samtidig synes mye av det de gjør er rett og slett patetisk. De har hjertet på rett plass, men når man bruker nakenhet og sex som et virkemiddel for å holde på med dyrevern, gjør de kanskje mer skade enn de hjelper, ettersom folk bare koster de bort, fordi folk ikke respekterer organisasjoner som bruker nakenhet og sex som virkemiddel. 

Men nå har de nådd bunnen. Her er grunnen. En fotograf lot kameraet sitt stå ved en plass en del aper var, og en av apene klarte å ta en rekke selfies. Fotografen publiserte senere bildene apen hadde tatt, i en bok, og tjente penger på dette da historien gikk over hele verden. PETA gikk da til retten, ettersom de mente at apen hadde copyright på bildene, og ikke fotografen. De mente at apen skulle ha eierskap på bildene, og pengene bildene tjente inn skulle brukes til området apene bor i. De tapte selvfølgelig saken. 

Hva kunne de tro skulle komme ut av det søksmålet? Om de var seriøse, eller om de bare ville ha PR, det vet bare dem. Men om de gikk ut ifra at de kom til å vinne så må de jo være dumme rett og slett. Om de viste de kom til å tape er de jo nesten enda dummere. De må jo forstå at folk ikke klarer å ta de seriøst etter dette? 

Jeg klarer iallefall ikke å ta de så seriøst lengre!

De burde tenke på "er det verdt å gjøre dette?" og "hvordan vil dette se ut for folk?" før de gjør noe. De me gjerne kjempe for dyrevern, og bruk gjerne kjendiser og litt "shockvalue", men prøv å vær litt seriøs, og unngå å virke helt hjernedød, som de gjorde i dette tilfellet. 

Lucy Watson

#peta #dyrevern #dyr #kjæledyr #husdyr #ape #selfie7 kommentarer

Mittfamilieliv

09.01.2016 kl.13:51

Har som deg hatt ett elsk hat forhold til mye av det dem har publisert. Men dette med apen er jo bare lattelig. De må jo ha gjort det for PR!

madebygb

09.01.2016 kl.13:55

Godt poeng :-) Jeg er dyreverner, men ser alltid på hvilke virkemidler en organisasjon bruker før jeg vurderer å støtte dem. Jeg har mest tro på de som jobber politisk og fag-basert, tror de når frem bedre og til flere på sikt.

Hildur

09.01.2016 kl.18:11

Mittfamilieliv: Bare de vet hvorfor de gjorde det, men jeg holder penga på PR jeg også. Det hade vært en annen sak om de hadde oppmuntret fotografen til å bruke litt av pengene på noe som var bra for apene, men de kan ikke kreve at alle pengene skulle gå til apen :P Hadde de vunnet, og apen var eier av bildene og dermed også pengene, kunne han gått til rettsak mot apen, fordi apen stjal kameraet hans. Dyr skal ha rettigheter, men de kan ikke ha samme rettigheter som mennesker liksom :P

Hildur

09.01.2016 kl.18:14

madebygb: Ikke sant! Om man er seriøs, vil alltid folk ta deg mer seriøst. En jeg kjenner godt sa at han ikke likte dyrevernere. Da svarte jeg bare "Da liker du ikke meg da?" Og han svarte at jo han likte jo meg da. Og grunnlaget hans for å like meg var fordi jeg ikke var som "vanlige" dyrevernere. PETA og slikt bidrar altså med at folk tror dyrevernere er slik som dem, samme med de dyrevernerne som drapstruet en politiker fordi hun støttet pelsoppdrett. De tror de gjør ting for dyrene og dyrevern, men egentlig gjør de nok bare jobben vår vanskeligere med å være slik. :)

militaten

10.01.2016 kl.13:17

det jeg syns er så morsomt med de er at de ikke liker at dyr blir skadet i spill men de har ikke klaget så mye på hunder som var med i 2. verdens krig :P de klager også på dyr som blir drept i bøker forde de blir leseren en ide om å drepe dyr. men det at morderen dreper dyret med et uhell men har drept 100 mennesker spiller ingen rolle så lenge et dyr ble drept eller skadet.

Padmé Sophie

10.03.2016 kl.19:30

Man må ikke glemme at PETA gjør mye bra også..

Hildur

19.03.2016 kl.11:01

Padmé Sophie: Det er sant, men dessverre glemmer man jo det, ettersom de gjør så mye dumt! Derfor burde de skjerpe seg, slik at man fokuserer på det gode arbeidet, og klarer å ta de seriøst :)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com