hits

Kreativitet og navn!


Dette er en ting jeg har tenkt lenge på, og jeg har en følelse av at jeg har skrevet om det før, men ettersom jeg ikke finner det noen plass, skriver jeg et nytt innlegg om det. 

Når man skal gi noe et navn, så må man bruke kreativiteten sin. Men det virker som at noen rett og slett glemmer å være kreativ, og da går det også løs på originaliteten. Når jeg tenker på dette så tenker jeg på bloggere og youtubere. Hvor mange "fruer" finnes det ikke i bloggverden nå, etter at Fotballfruen ble populær? Og hvor mange norske youtubere har vel ikke HD eller FraNorge i navnet sitt? 

Når du lager deg navn basert på andres navn, så tar du bort din egen identitet og originalitet. Du er bare en av de som hermer, rett og slett. Og det er ikke så veldig interessant for folk å lese/se på.

Nå har jeg også et stort problem med av folk kaller seg "fruen", ettersom det sender signaler om at du er definert ut ifra hvem du er gift med, eller at du vil få oppmerksomhet fordi du er gift med noen som er halvveis kjent osv. Og det er bare trist. Og det er sikkert derfor Fotballfruen gikk bort fra det navnet etterhvert, etter at hun hadde snyltet nok oppmerksomhet fra mannen sin til å kunne bruke sitt eget navn. 

De som bruker ukreative navn trenger ikke å være ukreative selv, eller være dårlige/kjedelige osv. Kanskje er de kjempeflinke. Men å etterligne andres navn sender signal om at du, 1: er dårlig, 2: prøver å snylte på andres oppmerksomhet, og 3: at du ikke har din egen identitet.

Og nr 3 er i mine øyne verst. Du må ha din egen identitet for å bli populær, både når det kommer til blogging og youtube. Det er personligheten din som gjør om en person vil se/lese det du lager. 


#pr #kommunikasjon #blogg #youtube #yt #navn #navngivning #fruen #franorge #inorge #kreativitet #originalitet #identitet3 kommentarer

Britt I. Strand

25.01.2016 kl.21:24

Godt skrevet :)

Jeg tenker også at originalitet er viktig!

Hildur

26.01.2016 kl.13:21

beinsync: Takk :) Det er veldig viktig! Om man er som alle andre, hvor interessant er man vel da? ;)

Madcow

01.02.2016 kl.20:02

Fint innlegg! Er så enig ;)

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com