hits

Jeg vet ikke alt!


Jeg vet ikke alt. Og det er ok. Jeg er ikke den skarpeste kniven i skuffa, og jeg er ikke et logisk menneske. Men det er også ok. Det å feile, og det å ha feil, er ok. Det er helt normalt. Alle gjør det. Den smarteste personen i verdenen, er den som kan si "jeg vet ikke alt", fordi det gjør personen åpen til å lære. 

Så del gjerne dine meninger. Skriv hva du mener på en blogg, i en post på sosiale medier eller i et avisinnlegg. Men vær klar over at du ikke alltid har rett. Ingen har alltid rett. Om noen sier imot deg, eller kommer med motargument, så må du være åpen nok til å argumentere tilbake, eller eventuelt revurdere ditt synspunkt. For du kan ta feil. Og å komme med sinne og personangrep gjør ingen smartere. Du blir ikke smartere, og ingen orker å diskutere med deg når du er sånn. Og det taper du mest på i det lange løpet, ikke dem. Om ingen bryr seg om hva du mener, har jo ikke meningene dine noen betydning. Du roper ut til en vegg. 

Og om du har rett, og den som motargumenterer har feil, så har du en sjanse til å lære noen andre at det de tror er feil. Og da hjelper iallefall ikke sinne. Du fanger flere fluer med honning, enn salt. Og kanskje blir denne personen sint på deg, og kommer med personangrep, men ikke synk ned til det samme nivået. Vær vennlig og saklig. Om personen ikke klarer å gjøre det samme, så er det dens tap. 

Jeg blir så skuffet når jeg ser dyrevernere bli sinte og komme med ufinheter, personangrep og til og med dødstrusler mot de som er uenige i en dyrevernssak. Dyrevernere (og alle fornuftige mennesker) burde vite bedre. Når du diskuterer for en sak, så er du en slags talsperson for denne saken, og når du da oppfører deg som en tosk, gir du de som er uenig mer makt. De kan si "dyrevernere vet ikke bedre enn oss, de sender dødstrusler til folk!". Folk elsker jo å ta alle under en kam, og da gir du dem makt til å si "alle dyrevernere kommer med dødstrusler". Det er idiotisk, men slik er vi mennesker. 

Og dette gjelder ikke bare dyrevernere, men alle som har en sak eller flere som de brenner for. Om du ønsker tryggere veier i Norge, så går du ikke rundt og gir dødstrusler til de som sier veiene er bra nok, for hva vinner du vel på det? Folk avfeier dine ideer som idiotiske, fordi du oppfører deg idiotisk. 

Jeg vet jeg har skrevet om dette før, men jeg følte for å skrive litt mer om det igjen, for dette er et problem som går igjen over alt du ser. Og det er temmelig frustrerende når du prøver å ha en saklig diskusjon om for eksempel pelsoppdrett, og får kommentarer tilbake sånn som "du er et dumt bymenneske, hva vet vel du???" og "kanskje du må begynne å spise kjøtt, så ser du annerledes på saker og ting". Og forresten: Jeg har bodd 6 av mine 25 år i en by, jeg tror ikke jeg kan defineres som et bymenneske, og jeg spiser kjøtt, men i moderasjon. Jeg skrev for mange år siden et innlegg angående myter om dyrevernere, og det faktisk noe som enda er relevant, for man får høre så mye rart når man skal diskutere med folk. 

Uansett. Skal du diskutere med andre folk, så bruk hode ditt litt. Vær åpen for andres tanker, ikke bli sint (eller iallefall ikke svar i sinne), og hold deg saklig. Kanskje har du feil, kanskje har du rett, men du er den største taperen uansett om du har rett eller galt om du tyr til personangrep. #samfunn #diskusjon #nettvett #kommentar #taper #dyrevern #kommentarfelt #dødstrussel #norge Én kommentar

militaten

02.02.2016 kl.18:12

du er ikke logisk er iallefall riktig ;) men vis du er for logisk blir du hjerte løs og ikke ser poenget i ikke å drepe et menneske ;) jeg er heller ikke den smarteste. jeg kan litt om veldig mye rart men skole ting er ikke en av de. personen som påstår som er den smarteste vil ikke tørre å si noe forde det finnes folk som vil utnytte den kunnskapen ;) + den smarteste i verden vet alt som er farlig i verden og tør aldri gå ut :P

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com