hits

Albert Åberg - Ikke egnet for barn!


En førskole i Sverige hadde filmvisning, og viste filmen Albert og Monsteret. Det ente med at et par foreldre anmeldte førskolen, fordi barnet deres fikk mareritt av filmen. Ungen hadde vist vært redd for "monsteret" i en hel uke etter at filmen ble vist, og dette var nok grunnlag for å anmelde. 

I foreldrenes klage skrev de blant annet "førskolen har vist en film som var direkte upassende for små barn, voldsom og altfor skremmende". Og selv om filmskaperen selv aldri har hørt om at et barn har blitt redd av filmen før, stopper førskolen å vise filmer. Ikke bare denne ene filmen, men alle filmer, i redsel for å bli anmeldt på nytt igjen.

Hva slags tull er dette? Det er barnefilm, og av og til blir barn redde, uten at det er noe veldig skremmende de ser eller opplever. Jeg fortalte en gang en nattahistorie til et tantebarn, som omhandlet et snilt spøkelse, og en hund, som gikk gjennom en skog fordi de skulle hjem, og møtte på turen mange hyggelige skapningen. Den natten kom ungen ned fra rommet sitt, fordi hun hadde hatt et mareritt. Og da var historien om ET SNILT SPØKELSE! Dessuten hadde vi en samtale etter historien om at spøkelser ikke finnes, og alt virket greit. Men likevel hadde hun mareritt. 

Barn kan som sagt bli redde av filmer, og det er greit, fordi de tar ikke skade av det i det lange løpet. De er redde et par uker, drømmer skumle ting, og kryper oppi sengen til foreldrene, men de tar ikke skade av det.. Jeg så mye jeg ikke skulle sett i min barndom, og jeg tok ikke akkurat skade av det! Jeg leste Conan-tegneserie da jeg var 5. Og for de som ikke vet, så er det 18-års aldersgrense på Conanblad av en god grunn. Det er mye sex, vold og blod der. Og jeg overlevde uten store traumer. 

Jeg hadde også mareritt om Hattifnattene fra Mummitrollet, men foreldrene mine anmeldte ikke NRK fordi de sendte "en barnefilm som ikke var egnet for barn". Jeg ble redd, jeg hadde mareritt, men det gikk bra med meg.

Å anmelde en førskole fordi de viste en barnefilm, som skremte et barn, og det er viktig å få med seg, det var bare et barn som fikk mareritt, er så amerikansk som du kan få det til å bli. Om man synes det er et problem, så kunne man dratt til førskolen, og sagt "Hei. Dere viste en film her om dagen, og nå har ungen min mareritt pga filmen, så kanskje burde dere velge filmer som ikke har skremmende scener, eller dele opp barna i aldersgrupper før dere setter på filmer?" Og de på førskolen ville mest sannsynlig sagt "Ja, selvfølgelig. Håper ungen fort slutter å ha mareritt". 

Men nei, det at ungen hadde mareritt i ei uke, det var nok til at foreldrene anmeldte. De tapte vel et par timers søvn pga det, stakkars dem!KILDE.

#samfunn #sverige #førskole #barn #familie #foreldre #amerikansk #albertogmonsteret #film #barnefilm #marerittIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com