hits

Gått i frø!


Nå kan bare våren og sommeren komme! Jeg har nemlig vært å kjøpt frø i dag, som skal plantes etterhvert som det blir varmere ute.

Fra i fjor har jeg lilla basilikum og sitronmelise, samt voksbønner (de i skålen) som skal såes. I dag kjøpte jeg salatløk, reddik, sukkererter, kirsebærtomat, gulrot og isbergsalat. Ellers skal jeg også plante paprika og chili, jeg har bare ikke funnet frø enda. Det blir spennende å se hva som blir av dette, da jeg absolutt ikke har grønne fingre. Jeg elsker å plante ulike planter, og stelle med dem og hagen generelt, men jeg er ikke flink til det. Sist sommer, fikk vi noen chili og noen paprika, men det var ikke noe stor avling, med tanke på hvor mange planter vi hadde. Vi hadde også en tomatplante, men den døde etterhvert. 

Før har vi hatt en stor åker her, men ettersom det er bare jeg som blir å holde på med dette, så tror jeg at åkeren blir litt mindre i år enn den har vært tidligere, også kan man heller forstørre den om man finner ut man trenger mer etterhvert. Jeg ønsker jo en potetåker etterhvert, men vil begynne litt i det små. Har mye annet å gjøre i sommer, så vil ikke ta på meg for mye.

Det skal også lages en jordbæråker, men jeg har tenkt litt på å bare lage noen trekasser for å ha jordbær og markjordbær i. Da blir det mindre ugress å holde styr på, og å ha en stor jordbærland blir mye jobb, når man bare er en person, med mye annet å holde på med. Men dette er bare i tankefasen enda, for en del av meg har lyst på et skikkelig jordbærland. Vi får se!


Har du tenkt å plante noe i sommer?

#hage #plant #urt #åker5 kommentarer

Hanne Rams

25.02.2016 kl.13:47

Tror det blir noen planter hos oss til sommeren også :D Men de får ikke jeg styre med, hahaha. Ingen grønne fingre her =(

Men lykke til! Blir moro å se hvordan det går til sommeren med alle vekstene du har kjøpt :D

Hildur

28.02.2016 kl.15:20

Hanne Rams: Hehe :P Du får skaffe deg en kaktus, og si at den er bare din, og se om den overlever :P

Hanne Rams

28.02.2016 kl.19:35

Du, jeg gjorde faktisk det! Den bodde på en høytaler og døde. Så jeg tror jeg må finne nye steder til plantene mine xD

Hildur

28.02.2016 kl.20:07

Hanne Rams: Plastplanter kan også være fine! :D

Hanne Rams

28.02.2016 kl.20:08

Absolutt :D Får se om jeg finner noen i morgen :D

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com