hits

Vinterdepresjon


Jeg trodde ærlig talt at jeg ikke ble påvirket av den mørke vinteren, men jeg tror jeg har hatt feil. Da jeg bodde i Tromsø, var vinteren lang og mørk, med kanskje to timer med "lys" om dagen. Det ble liksom aldri helt lyst. Men jeg følte ikke noe stor forskjell på humøret, annet at døgnrytmen min ble helt elendig, fordi det alltid var mørkt om vinteren (og alltid lyst på sommeren). Men jeg har ikke følt at humøret mitt har blitt påvirket av det.

Men i år har jeg faktisk lagt merke til det. Vinteren var lang og slitsom, og jeg hadde null energi. Men jeg tenkte ikke mye på det, helt til sola kom fram. Plutselig fikk jeg mye mer energi, ble lettere til sinns, og jeg ble mer entusiastisk. Det var nesten litt merkelig å bli så påvirket av at sola kom fram. Kanskje er det D-vitaminene som gjør det, eller så er det bare fordi det er lysere og nesten "varmt" ute. Hvem vet.

Jeg har aldri tenkt at jeg ble påvirket av vinterdepresjon, men tydeligvis blir jeg vist det. Og kanskje har jeg blitt det før også, men at jeg ikke har lagt merke til det før? Uansett, det er deilig å endelig se sola igjen!

Jeg begynte å tenke på en sang av Ben Harper, som heter She's only happy in the sun, og følte den passet litt inn her, selv om jeg også er glad selv om sola ikke er framme. Så her er en live-versjon av den. 

 2 kommentarer

Ludvig / Kaffebaronen

29.02.2016 kl.05:12

Vinteren kan gjøre de fleste deprimert.

Hildur

04.03.2016 kl.18:01

Ludvig / Kaffebaronen: Selvfølgelig, men jeg har ikke trodd at jeg var en av de før xD

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com