hits

"Jeg er viktig!"


Sosiale medier er litt skremmende faktisk! Mange av oss har blitt selvopptatte skapninger som nærmest går rundt og rope "se på meg! Gi meg oppmerksomhet! Jeg er viktiiiiig!". Og jeg gjør det også selv, så dette er ikke sett fra høyt oppå en hest, men mer nede i søla sammen med resten av dere. 

Jeg har før tatt stolthet i at jeg ikke bryr meg om likerklikk og seertall, men jeg må nok dessverre innrømme at dette har blitt viktig for meg. Ikke viktigere enn selve kreativiteten, men det er utrolig gøy å se når noen bryr seg nok til å kommentere på noe jeg har skrevet, eller kommenterer på et bilde, en video eller hva som helst jeg har lagt ut. Det gir meg et tegn på at noen bryr seg. Og det er jo kanskje greit nok. Men når alle går rundt slik, og ønsker å bli en kjendis, å få likerklikk og oppmerksomhet, da har noe gått galt i samfunnet. 

Det er som at folk tror at alle kan bli populær og kjendis, via sosiale medier. Og det har funket til noen, men det er fåtallet. En liten brøkdel. Og folk tror også at man kan bli populær på sosiale medier uten å gjøre en innsats, at det er bare å lage en facebookside, stjele masse bilder funnet på google, og poff så er man populær. Og dessvere funker det nok for noen. Men når man blir populær ved å stjele andres verk, hvor mye er det verdt? Det er som at jeg skulle begynt å stjele dikt eller youtubevideoer som andre har lagd, og tatt æren for det. Hva hadde det sagt om meg liksom? 

Vi har blitt selvsentrerte, og tror at vi fortjener alt bare fordi vi eksisterer. Og misforstå meg rett, å være litt selvsentrert er sunt. Jeg hadde det fælt med meg selv, før jeg begynte å bry meg om meg selv, og ble derfor mer selvsentrert for å ha det bra. Det er heller ikke slik at vi ikke fortjener noe som helst. Alle mennesker og dyr fortjener å ha et godt liv, og å ha mulighet til å skaffe seg det de trenger. Men å bli populær, eller kjendis, eller å bli rik, er noe jeg i mitt syn må fortjenes. Man må jobbe for det. Jeg ønsker ikke å bli kjendis, men jeg ønsker jo selvfølgelig at det kreative jeg lager, blir sett på, og at folk bryr seg om det. Og om noen trykker like eller kommenterer, så vet man at de bryr seg, iallefall til en viss grad. Men likes er ikke alt her i verden. 

Livet er kanskje fullt av hurtigløsninger og snarveier, men det betyr ikke at vi alltid burde bruke dem. Man kan kjøpe seg følgere og abonnenter, slik som visse store norske youtubere har gjort for å få kanalen sin til å rulle i rett retning, men det betyr ikke at det er bra, eller at det man da oppnår er fortjent. Ingen fortjener å få rikdom, berømmelse og oppmerksomhet, bare fordi en er et menneske. Man må jobbe for å fortjene ting!


#sosialemedier #media #samfunn #synspunkt #tanker #ego #kjendis #berømmelse #pengerIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com