hits

50% er ikke bra nok!


For tiden jobber jeg 50 % som miljøarbeider på en videregående skole. Jeg tjener ikke mye, men jeg tjener nok til at jeg overlever, og får lagt av litt penger hver måned. Likevel blir folk nesten sjokkert over at jeg har tatt denne jobben, på en positiv måte. Ofte får jeg høre at folk synes det er flott at jeg orker å ta en slik jobb, isteden for å gå på nav, og at det er lurt av meg å velge arbeidserfaring over å være hjemme og vente på den perfekte jobben.

Og jeg er enig. Det er mye bedre å jobbe og få arbeidserfaring isteden for å sitte hjemme. Det jeg er mindre enig i, er hvor sjokkert folk blir over at jeg gjør det. Jeg tjener mer enn nok for mitt forbruk, og er fornøyd. Jeg har bare meg selv, og to ørkenrotter å ta meg av, så jeg trenger ikke så mye. Men folk har vist blitt så vant med at vi skal tjene mest mulig, og ha høye ambisjoner, at når jeg tar denne jobben blir de litt sjokkert over at jeg ikke har mer ambisjoner. 

Det er også "forstått" at dette bare er en midlertidig jobb, og jeg har fått spørsmålet "men hva vil du EGENTLIG jobbe med da?" flere ganger enn jeg kan huske. Jeg trives i jobben min, tjener mer enn nok, og har ikke noe planer om å bytte jobb med det første. Akkurat nå har jeg ikke noen store planer om hva jeg vil jobbe med osv, jeg vil bare jobbe. Jeg lever i nået rett og slett.

Det er så mange som har jobb som får spørsmål om hva de vil jobbe med senere i livet osv, som kanskje er fornøyd akkurat der de er. Blant annet butikkansatte og folk på slike arbeidsplasser får ofte slike spørsmål. Og mange føler de blir sett ned på fordi de jobber en plass der andre mener jobben deres ikke er bra nok til å være annet enn midlertidig. Og det er litt dette jeg føler på. Jobben min burde være god nok, det burde ikke være sjokkerende at jeg vil jobbe 50 % isteden for å sitte hjemme og tvinne tommeltotter. Som oftest er det eldre folk som mener at ungdommen nå til dags heller vil sitte hjemme enn å jobbe. Men jeg vil bare si. De som sitter hjemme isteden for å jobbe, har som oftest en annen grunn enn latskap til å gjøre på den måten. De fleste som sitter hjemme ønsker å jobbe, og kunne ønske seg en 50 % stilling, slik at de slapp å være avhengig av andre for å klare seg. Et par sløvpeiser finnes sikkert, men de aller fleste har gode grunner til å være hjemme. Kanskje finnes det også et par mennesker som har for masse krav til jobbene de søker på, men de fleste som sitter uten jobb søker på alt det de føler de kan passe som. 

Jeg snakket også med en person som mente jeg burde søke om støtte fra nav, ettersom jeg bare hadde en 50 % stilling. Nå vet jeg ikke om det er mulig en gang, men hvorfor skulle jeg søkt om hjelp, når jeg klarer med selv? 

Det hadde selvfølgelig vært greit med mer penger i hverdagen, for å kunne spart opp enda mer, eller å hatt mer enn 50 % stilling, men jeg er fornøyd og det er alt som teller.

De fleste menneskene mener dette på en positiv og hjelpsom måte, så dette er slettes ingen kritikk av enkeltpersoner. Det er mer bare en observasjon over hvordan folk ser på min jobb og økonomi.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hildur

Av og til føler jeg meg malplassert i denne verdenen. Som om jeg ikke helt passet inn. Derfor har jeg brukt livet mitt på å drømme meg bort i bøker, musikk, spill og bilder. Jeg har en svakhet for det meste som ikke er sett på som vanlig, men har hele livet mitt prøvd å skjult dette for å passe bedre inn. Men dette er det slutt på nå. For utenom å drømme meg bort er interessene mine: Dyr, gå i naturen og bare være til, hekle, tegne, scrappe kort, ta naturbilder, gå på bruktbutikk, skrive, hagearbeid osv. Kontakt: mshildur90@hotmail.com